S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za Spominski park Ptuj

Evropska sredstva za Spominski park Ptuj

Ljubljana, 22. maj 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Spominski park Ptuj«. Za projekt v vrednosti 1,2 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 900.000 evrov.

S ciljem dviga kakovosti življenja prebivalcem bo v okviru projekta »Spominski park Ptuj« celovito prenovljeno staro mestno pokopališče. Revitalizacija degradirane zelene javne površine bo prispevala k novi urbani kakovosti območja, v okviru katere se bodo vzpostavile nove, vsebinsko obogatene zelene urbane površine v Mestni občini Ptuj. Projekt bo prispeval k ohranjanju kulturne dediščine mesta, ozaveščanju prebivalcev o njenem pomenu in k izboljšanju turistične ponudbe mesta. Park bo zaživel tudi z organizacijo kulturnih dogodkov in izobraževalnimi aktivnostmi.

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor.

Deli to novico z ostalimi