S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za štipendije za specializirane poklice v kulturi

Evropska sredstva za štipendije za specializirane poklice v kulturi

Ljubljana, 30. marec 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Štipendije za specializirane poklice v kulturi«. Skupna višina sredstev, namenjenih za program, je 2,65 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval dobra 2,2 milijona evrov.

Namen programa je financiranje štipendij za podiplomski študij v tujini ter štipendije za usposabljanje v tujini. S programom se bo mladim omogočilo izobraževanje in usposabljanje v specializiranih in deficitarnih poklicih na področju kulture. Sofinanciranje štipendij bo omogočalo dodatno izobraževanje na področju kulture, zagotavljalo večjo dostopnost različnih oblik izobraževanja in dvigovalo specifična znanja in usposobljenosti. Javni razpisi v okviru programa bodo objavljeni predvidoma vsako leto od leta 2018 do leta 2022.

Ciljna skupina za pridobitev štipendij so mladi do vključno 29 let, ki se bodo izobraževali in usposabljali na področjih v kulturi, in sicer na področjih glasbene, intermedijske, uprizoritvene in vizualne umetnosti ter filma, kulturne dediščine, knjige, knjižničarstva in kulturnega managementa.

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

Deli to novico z ostalimi