S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za strokovno podporo informativno svetovalni dejavnosti in vrednotenju neformalno pridobljenega znanja 2016–2021

Evropska sredstva za strokovno podporo informativno svetovalni dejavnosti in vrednotenju neformalno pridobljenega znanja 2016–2021

Ljubljana, 23. 11. 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Strokovna podpora informativno svetovalni dejavnosti in vrednotenju neformalno pridobljenega znanja 2016–2021, ki ga bo izvajal Andragoški center Republike Slovenije. Cilj projekta je razvoj strokovnih gradiv, programov in novih pristopov za izvajanje informativno svetovalne dejavnosti - ISIO, sodelovanje s socialnimi partnerji in deležniki ter izvajanje strokovnega svetovanja. Skupna vrednost projekta, v okviru katerega so ciljna skupina zaposleni, ki potrebujejo dodatno usposabljanje, znaša 500.000 evrov, od tega jih 400.000 prispeva Evropski socialni sklad. Projekt se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah.

S ciljem učinkovito dosegati ciljne skupine in prispevati k izboljšanju poklicnih kompetenc zaposlenih, glede na potrebe trga dela ter graditi učinkovit sistem karierne orientacije, se bodo aktivnosti projekta izvajale za in v sodelovanju z izvajalskimi organizacijami in drugimi deležniki - vodjami in organizatorji izobraževanja odraslih, svetovalci v središčih ISIO in v izobraževanju odraslih, sindikati, združenji delodajalcev in drugimi socialnimi partnerji.

S projektnimi aktivnosti se bo sodelovalo tudi z drugimi strokovnimi delavci, ki izvajajo izobraževalne programe za pridobitev temeljnih in poklicnih kompetenc, strokovnimi delavci na vseh ravneh izobraževalnega sistema ter z domačimi in mednarodnimi eksperti.

Ciljne skupine so: nižje izobraženi in manj usposobljeni odrasli, še posebej zaposleni in starejši od 45 let, strokovni delavci, ki izvajajo izobraževalne programe za pridobitev temeljnih in poklicnih kompetenc, strokovni delavci na vseh ravneh izobraževalnega sistema ter domači in mednarodni eksperti.

Več informacij: Andragoški center Republike Slovenije oz. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Deli to novico z ostalimi