S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za tretji sklop aktivnosti odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Ljubljanice

Evropska sredstva za tretji sklop aktivnosti odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Ljubljanice

Ljubljana, 25. oktober 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Ljubljanice - 3. Sklop«. Za naložbo v vrednosti 17,63 milijona evrov bo Kohezijski sklad prispeval 7,65 milijona evrov, proračun Republike Slovenije bo zagotovil 1,35 milijona, preostanek pa Občina Log - Dragomer. 

 Namen projekta je zagotoviti celovito rešitev odvajanja in čiščenja odpadne vode na območju občine Log – Dragomer. Predvidoma do konca leta 2022 bo v okviru projekta zgrajenih 23 km kanalizacije in čistilna naprava v velikosti 5000 populacijskih enot. 

 Z uresničitvijo projekta se bo zmanjšala količina škodljivih snovi v vodi in izboljšala kakovost površinskih in podzemnih voda, kar bo prispevalo k boljšim življenjskim pogojem in boljšemu zdravju 3.524 prebivalcev občine Log – Dragomer. Projekt, ki je del Dogovora za razvoj osrednjeslovenske regije, bo vplival na izboljšanje učinka čiščenja širšega območja reke Ljubljanice. Z izgradnjo kanalizacijskega sistema se bo zmanjšalo onesnaženje tal skozi odvajanje vode iz greznic, s čimer se bo ustavilo tudi onesnaženje vodnih virov. Sistem ravnanja s komunalno odpadno vodo je namreč zasnovan kot nepropusten sistem, ki prepreči iztekanje odpadne vode v tla in naprej v podtalnico.

Z izvedbo investicije se zagotavlja preventivno ukrepanja za preprečevanje, omejevanje in zmanjševanje škodljivih vplivov na okolje tako, da se okoljska škoda odpravlja pri viru onesnaženja.
            
V primeru dodatnih vprašanj, se, prosimo, obrnite na Ministrstvo za okolje in prostor oziroma Občino Log - Dragomer.

Deli to novico z ostalimi