S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za učinkovito upravljanje zaposlenih

Evropska sredstva za učinkovito upravljanje zaposlenih

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt »Učinkovito upravljanje zaposlenih«. Njegova vrednost je 5,47 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 4,38 milijona evrov.

Cilj projekta je gradnja boljšega sistema javnih uslužbencev, krepitev njihove usposobljenosti, učinkovito upravno vodenje in razvoj funkcije upravljanja zaposlenih.

Projekt obsega vzpostavitev sodobnega, tehnološko naprednega, uporabnikom prilagodljivega in enotno nadgradljivega informacijskega sistema, namenjenega zaposlenim v organih državne uprave. V okviru projekta bodo izvedena usposabljanja na ključnih prepoznanih področjih kot so veščine vodenja, strateško načrtovanje vključno z merljivimi cilji in kazalniki, integriteta in omejevanja korupcijskih tveganj, digitalne kompetence, boljša zakonodaja, upravljanje kakovosti, projektno vodenje. Cilj je tudi usmerjeno usposabljanje in razvoj, ki omogoča osebni razvoj v določeni točki razvoja kariere posameznika. Usposabljanje omogoča dvig strokovnosti javnih uslužbencev, ki se bo odrazila tudi v učinkovitosti in zadovoljstvu zaposlenih. Rezultati projekta bodo zagotovili večjo povezanost in preglednost procesov upravljanja zaposlenih, hitrejše prilagajanje spremembam na področju upravljanja zaposlenih, podpora vodenju in odločanju, učinkovito ciljno vodenje, dvig motivacije zaposlenih, presojanje/prepoznavanje razvoja kompetenc javnih uslužbencev, krepitev usposobljenosti javnih uslužbencev, kar se bo odražalo v učinkovitejšem delu in kakovostnejših javnih storitev.

Več informacij: Ministrstvo za javno upravo.

Deli to novico z ostalimi