S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za ukrepe trajnostne mobilnosti

Evropska sredstva za ukrepe trajnostne mobilnosti

Ljubljana, 8. november 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori projekta »Mehki ukrepi trajnostne mobilnosti«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša 3,4 milijona evrov, od tega bo 2,9 milijona evrov prispeval Kohezijski sklad.

Namen projekta je izvedba celostne promocije trajnostnih oblik mobilnosti, ki bo zajela spodbujevalne in izobraževalne aktivnosti na ravni države ter pripravo strokovnih smernic za podjetja, institucije in lokalne skupnosti, ki bodo v prihodnje usmerjale pripravo lokalnih strategij in primernih ukrepov na področju prometa. Projekt je razdeljen na več ukrepov, in sicer: ozaveščevalna kampanja o trajnostni mobilnosti; mobilnostni načrti za institucije; izobraževanje o trajnostni mobilnosti za vrtce in osnovne šole; zelena mestna logistika; trajnostna parkirna politika; omejevanje prometa v mestnih jedrih in uporaba sodobnih tehnologij za upravljanje mobilnosti.

Projekt bo prispeval k doseganju ciljev znižanja prometnih emisij in hrupa ter povečanju deleža uporabe javnega prevoza.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi