S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za usposabljanje mladih na delovnem mestu

Evropska sredstva za usposabljanje mladih na delovnem mestu

Ljubljana, 7. julij 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Usposabljanje na delovnem mestu - mladi«. Njegov namen je vključevanje brezposelnih mladih, starih do vključno 29 let, v usposabljanja pri delodajalcih na konkretnih delovnih mestih. Program v skupni vrednosti 4,4 milijona evrov bo izvajal Zavod RS za zaposlovanje, zanj pa bo Evropski socialni sklad prispeval 3,5 milijona evrov.

Cilj programa je vključiti več kot 2000 brezposelnih mladih, starih do vključno 29 let, ki so v evidenci brezposelnih oseb na Zavodu RS za zaposlovanje prijavljene najmanj 3 mesece. Ti bodo pod strokovnim vodstvom mentorja opravljali naloge, predhodno določene v programu usposabljanja, s ciljem pridobiti znanja, veščine, spretnosti in delovne izkušnje, ki jim bodo povečale zaposlitvene možnosti ter okrepile njihovo konkurenčnost na trgu dela za opravljanje tovrstnih ali podobnih del. S tem bo program prispeval tudi k preprečevanju revščine in socialne izključenosti mladih, pa tudi k zmanjševanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela. Program se bo izvajal prek javnega povabila Zavoda RS za zaposlovanje za izbor delodajalcev, ki bodo lahko oddali ponudbo za izvedbo enega ali več usposabljanj na delovnem mestu.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi