S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za višjo kakovost na področju vzgoje in izobraževanja

Evropska sredstva za višjo kakovost na področju vzgoje in izobraževanja

Ljubljana, 30. avgust 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za program »Vzpostavitev, dopolnitev in pilotni preizkus modela ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti na področju vzgoje in izobraževanja«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo programa znaša milijon evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 800.000 evrov.

S programom se bo opredelilo skupni koncept ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti na ravni vzgojno-izobraževalnih institucij (raven vrtca, osnovnih in srednjih šol) ter posredno evalvacij na ravni izobraževalnega sistema. Temeljni namen modela je dinamično ohranjanje kakovosti, kjer je dosežena, ter doseganje in razvoj kakovosti, kjer je prenizka.

Sistem ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti v Republiki Sloveniji se bo tudi v bodoče gradilo na notranjem presojanju kakovosti oziroma na samoevalvaciji. Vzporedno z obstoječo samoevalvacijo se bo ohranjalo različne oblike zunanjih evalvacij, ki so že v veljavi (Inšpektorat RS za šolstvo in šport, zunanja preverjanja znanja, mednarodno primerjalno ugotavljanje dosežkov učencev na posamičnih področjih, nacionalne evalvacijske študije). Program je nastal na podlagi izkušenj iz že zaključenega programa »Zasnova in uvedba sistema ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti vzgojno-izobraževalnih organizacij«.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi