S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za vsebinsko podporo MSP v začetnih fazah življenjskega cikla

Evropska sredstva za vsebinsko podporo MSP  v začetnih fazah življenjskega cikla

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt, katerega cilj je podpora malim in srednjim podjetjem v začetnih fazah življenjskega cikla. Za naložbo je skupno predvidenih 500.000 evrov, od tega jih bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 360.000 evrov.

 V okviru projekta se bo podpiralo usposabljanja, mentorstva in ostale podporne storitve za hitrejši razvoj podjetij ter spodbujalo povezovanje deležnikov, ki tvorijo uspešen podjetniški ekosistem (povezovanje obstoječe infrastrukture v obliki podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, tehnoloških parkov, pospeševalnikov, start-up šol, programov mentoriranja, mednarodnih dogodkov ter povezovanje z uspešnimi podjetniki, poslovnimi angeli itd.).

Prejemnikom sredstev na javnih razpisih s področja semenskega kapitala se namreč želi zagotoviti vsebinski podporo, ki bo specializirana oz. prilagojna ciljni skupini, obliki financiranja oz. fazi razvoja podjetja. Vse to s ciljem prenosa podjetniških znanj, večje stopnje preživetja mladih podjetij v najbolj ranljivih fazah razvoja, njihovega hitrejšega prodora na trg in večje usmerjenosti v prodajo proizvodov ali storitev, povečevanja delovnih mest in zmanjševanja regionalnih razlik.

 Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi