S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za vzpostavitev in delovanje nacionalne slovenske poslovne točke – SPOT

Evropska sredstva za vzpostavitev in delovanje nacionalne slovenske poslovne točke – SPOT

Ljubljana, 18. januar 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Vzpostavitev in delovanje nacionalne slovenske poslovne točke – SPOT«. Za naložbo v vrednosti 11,8 milijona evrov, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 8,6 milijona.

Temeljni cilj projekta je vzpostavitev in delovanje nacionalne slovenske poslovne točke - SPOT, ki bo nudila celovitejšo podporo poslovnim subjektov in vsebinsko zajela sistem 'One stop shop' za domače izvoznike in tuje investitorje. V okviru naložbe bo vzpostavljen sistem, ki bo podjetjem nudil podporo pri mednarodnem poslovanju. Podpora bo zajemala tako informacije, predstavitve in svetovanje kot prilagojene programe mentorstva in usposabljanj s področja mednarodnega poslovanja, vse z namenom krepitve potencialov v podjetjih in povečanja njihove mednarodne konkurenčnosti.

Namen projekta je povečanje usklajenosti in kakovosti ukrepov ter izboljšanje preglednosti storitev podpornega okolja. Pomembna je komunikacija do uporabnikov ter bogatitev tako obstoječih kot uvajanje novih programov za spodbujanje podjetništva, tujih investicij, internacionalizacije in tehnološkega razvoja. S tem se bo povečala učinkovitost podpornega okolja, spodbudilo nastajanje in delovanje podjetij ter povečala mednarodna konkurenčnost mikro, malih in srednje velikih podjetij.

Aktivnosti projekta, ki ima podlago v vladnem strateškem projektu VEM – Vse na enem mestu, bo izvajala Javna agencija SPIRIT Slovenija.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javna agencija SPIRIT Slovenija.

Deli to novico z ostalimi