S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za vzpostavitev večnamenskih romskih centrov

Evropska sredstva za vzpostavitev večnamenskih romskih centrov

Ljubljana, 24. april 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za »Javni razpis za vzpostavitev večnamenskih romskih centrov«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, ki je objavljen na spletnih straneh Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, znaša 1,68 milijona evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma okvirno 1,34 milijona evrov, od tega bo več kot 90% sredstev prejela Kohezijska regija Vzhodna Slovenija.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov vzpostavitve in delovanja večnamenskih romskih centrov, v katerih se bodo izvajale aktivnosti, namenjene krepitvi in izboljševanju socialno-ekonomskega položaja pripadnikov romske skupnosti v Republiki Sloveniji, njihovi boljši družbeni integraciji ter vzpostavitvi sodelovanja in zaupanja z večinskim prebivalstvom lokalne skupnosti (izobraževanja, usposabljanja, svetovanja ter druženja, itd.). Namen aktivnosti, ki se bodo izvajale v večnamenskih romskih centrih, je zmanjševanje tveganja revščine, dvig socialnih kompetenc, opolnomočenje in približevanje trgu dela ter aktivno vključevanje v družbo.
Namen javnega razpisa je vzpostavitev in delovanje predvidoma 11 večnamenskih romskih centrov na izbranih lokacijah, in sicer predvidoma 1 v Kohezijski regiji Zahodna Slovenija in predvidoma 10 v Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija.


Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Povezava do razpisa.

 

Deli to novico z ostalimi