S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za zagon inovativnih podjetij

Evropska sredstva za zagon inovativnih podjetij

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2016 (P2 2016). Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo Slovenski podjetniški sklad objavil predvidoma danes, je dobrih 2,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj več kot 1,5 milijona evrov. Do sredstev javnega razpisa so upravičena podjetja iz obeh kohezijskih regij.

 Namen javnega razpisa je razvoj zagonskih (start-up) podjetij in uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev.

 Cilj je, da večina podprtih podjetij po preteku treh let od odobritve financiranja uspešno posluje, zaposluje, ustvarja čisti prihodek od prodaje in posluje z dobičkom. Eden od pomembnih ciljev je tudi vstop strateškega investitorja oziroma vlagateljev tveganega kapitala v nekaj podprtih podjetij.

 Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo oz. Slovenski podjetniški sklad.

Deli to novico z ostalimi