S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za zaposlitev 29 mladih diplomantov športne smeri

Evropska sredstva za zaposlitev 29 mladih diplomantov športne smeri

 

Ljubljana, 2. avgust 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Mladi za mlade«. Skupna višina javnih sredstev, namenjenih za izvedbo programa  znaša 2,8 milijona evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma skoraj 2,3 milijona evrov.

Namen programa je zagotoviti spodbude za zaposlitev predvidoma 29 mladih diplomantov športne smeri na področju športne vzgoje ali kineziologije, starih do vključno 29 let. Ti bodo preko pridobivanja praktičnih delovnih izkušenj, medgeneracijskega prenosa znanj in izkušenj ter udeležbe na dodatnih strokovnih izobraževanjih razvili ustrezne kompetence za krepitev dolgoročne zaposljivosti. V okviru teh zaposlitev se bo izvajal program strokovno vodene športne vadbe za dijake srednjih poklicnih in strokovnih šol in študente, kar bo med drugim pozitivno vplivalo na njihovo gibalno-zdravstveno stanje in s tem v prihodnosti na delovno učinkovitost ter gospodarski in družbeni razvoj.

Program bodo lahko izvajale javne srednje šole in srednješolski centri, ki izvajajo programe srednjega poklicnega in srednjega strokovnega izobraževanja, dijaški domovi, mladinski centri in drugi javni zavodi, povezani z izvajanjem izobraževanja dijakov, javni visokošolski zavodi po Zakonu o visokem šolstvu ter študentske športne organizacije, ki delujejo v okviru univerz in visokošolskih zavodov.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Zavod za šport Republike Slovenija Planica.

Deli to novico z ostalimi