S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropski socialni sklad za mlade na 9. Informativi

Evropski socialni sklad za mlade na 9. Informativi

Evropski socialni sklad se bo ob svoji 60. letnici delovanja predstavil na Informativi 27. in 28. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Z evropskimi sredstvi so namreč podprti številni programi za mlade na področju zaposlovanja in izobraževanja ter pri reševanju podjetniških izzivov. Tako se bodo na skupnem razstavnem prostoru predstavile različne vsebine od deficitarnih poklicev, programov Po kreativni poti in Projektno učenje za mlade, do nacionalne koordinacijske točke za vseživljenjsko karierno orientacijo, projekte Odprti podatki Slovenije, e-Uprava, Stop Birokraciji in e-Vem. Za sproščeno ozračje bomo poskrbeli skupaj z raperjem 6Pack Čukurjem, ki se je tudi sam odločil za deficitarni poklic in se izučil za keramika. Poleg številnih uporabnih informacij  boste domov lahko odnesli tudi zabavno fotografijo in se posladkali s torto, ki nam jo bodo spekli dijaki v počastitev 60. obletnice Evropskega socialnega sklada, in tako začeli letošnje praznovanje.

Evropski socialni sklad je v zadnjih desetih letih že pomagal skoraj 760.000 ljudem v Sloveniji. S pomočjo tega najstarejšega evropskega sklada, ki letos praznuje 60. let, je več kot  280.000 Slovenk in Slovencev pridobilo dodatne poklicne kvalifikacije. Skozi različne ukrepe je bilo z evropskimi evri in slovenskim sofinanciranjem podprtih skoraj 70.000 študentov, 45.000 ljudem pa je pomagal pri vstopu na trg dela. Za najrazličnejše ukrepe je bilo skupaj namenjenih skoraj 900 milijonov evrov - Evropska unija prispevala dobrih 750 milijonov evrov – od tega pa je bilo največ sredstev, kar 500 milijonov evrov, usmerjenih v naložbe za ljudi – mlade, iskalce zaposlitve, brezposelne in mnoge druge.

Ta sklad tudi v obdobju do leta 2020 prinaša številne možnosti, s katerimi vas bodo v dveh dneh seznanjali predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Zavoda RS za zaposlovanje, Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS, DIT lesarstva Ljubljana in GZS - združenja lesne in pohištvene industrije.

Deli to novico z ostalimi