S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepimo gospodarstvo na Goriškem: Evropska sredstva za širitev poslovno-ekonomske infrastrukture v Ajdovščini

Krepimo gospodarstvo na Goriškem: Evropska sredstva za širitev poslovno-ekonomske infrastrukture v Ajdovščini

Ljubljana, 24. junij 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Širitev poslovno-ekonomske infrastrukture v Poslovni coni Ajdovščina – Mirce/Pod Fructalom«. Za 1,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Ajdovščina v okviru Dogovora za razvoj Goriške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 554 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Občina Ajdovščina komunalno uredila Poslovno cono Ajdovščina, in sicer na območju etape PC Ajdovščina–Mirce 2 in Pod Fructalom. Skupna površina omenjenih območij znaša okrog 3 hektarje, od tega je 16.236 kvadratnih metrov namenjenih gradnji poslovnih objektov. Omenjena občina bo v sklopu investicije zgradila dostopne ceste, vključno z novim krožiščem, in vso potrebno komunalno infrastrukturo. S tem bo prispevala k povečanju dodane vrednosti malih in srednje velikih podjetij ter odpiranju novih delovnih mest.

Projekt se bo začel izvajati predvidoma letošnjega avgusta, končan pa bo predvidoma v sredini leta 2022.

Foto: lokalne-ajdovscina.si

Deli to novico z ostalimi