S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepimo gospodarstvo na Koroškem: Evropska sredstva za Poslovno cono Otiški vrh

Krepimo gospodarstvo na Koroškem: Evropska sredstva za Poslovno cono Otiški vrh

Ljubljana, 24. junij 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Poslovna cona Otiški vrh«. Za 2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Dravograd v okviru Dogovora za razvoj Koroške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 890 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Občina Dravograd razširila Poslovno cono Otiški vrh. Natančneje, zgradila bo komunalno, informacijsko, energetsko in prometno infrastrukturo na skupni površini 3,44 hektarja. S tem bo vzpostavila primarne infrastrukturne pogoje za razvoj podjetništva in s tem povezan hitrejši gospodarski razvoj.

Omenjena občina bo z izvedbo projekta ustvarila nova delovna mesta, privabljala investicije in spodbujala inovacije, predvsem pa nastajanje in izboljšanje poslovanja malih in srednje velikih podjetij.

Projekt se bo začel izvajati letošnjo jesen, končan pa bo predvidoma septembra 2023.

Foto: investkoroska.si

Deli to novico z ostalimi