S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepimo varnost udeležencev v prometu: Evropska sredstva za prometno ureditev v Kranju

Krepimo varnost udeležencev v prometu: Evropska sredstva za prometno ureditev v Kranju

Ljubljana, 7. oktober 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekt »CTN Postavitev sistemov za umirjanje hitrosti, obveščanje uporabnikov MPP in usmerjanje voznikov do parkirišč«. To je še en v nizu projektov, s katerim krepimo varnost udeležencev v prometu in odpravljamo prometne zastoje.


V okviru projekta bo Mestna občina Kranj postavila sisteme za umirjanje hitrosti, obveščanje uporabnikov mestnega potniškega prometa in usmerjanje voznikov do parkirišč. Za dosego tega bodo postavljeni prikazovalniki hitrosti, zasedenosti parkirišč – tudi ob parkomatih ter prikazovalniki na avtobusnih postajališčih. Poleg naštetega bodo v občini vzpostavili tudi platformo za prikazovanje zasedenosti parkirišč, avtobusnih linij mestnega potniškega prometa, razpoložljivosti e-polnilnic in zasedenosti sistema KRsKolesom. S tem bodo omogočili prednost pešcem, kolesarjem in vozilom javnega potniškega prometa, vozniki osebnih vozil pa bodo prej našli prosto parkirno mesto. Projekt bo zaključen predvidoma do prihodnjega poletja.


V finančni perspektivi 2014–2020 je bilo do sedaj za izboljšanje prometne varnosti na različne načine namenjenih dobrih 19 milijonov evrov.

Foto: Vsebovredu.triglav.si

 

Deli to novico z ostalimi