S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Ljubljana in Kranj prejela naslov »mesto z dobro prakso«

Ljubljana in Kranj prejela naslov »mesto z dobro prakso«

Ministrstvo za okolje in prostor je junija v okviru programa URBACT - programa za spodbujanje trajnostnega in celovitega razvoja mest, podprlo dodelitev naslova »mesto z dobro prakso«, ki ga je za svoje dobre rešitve in pristope prejelo 25 evropskih mestih. Med njimi so tudi tri dobre prakse slovenskih mest.

Prenova soseske Planina: Kranj se, podobno kot mnoga druga slovenska in evropska mesta, sooča z vztrajno degradacijo stanovanjskih sosesk. Mestna občina Kranj se je zato skladno s svojo trajnostno urbano strategijo odločila pričeti z aktivnostmi za izboljšanje kakovosti bivanja v soseski Planina, v kateri biva kar četrtina vseh občank in občanov. Pred fizično in energetsko obnovo so se v Kranju odločili posvetiti mehkim ukrepom v obliki lokalne pisarne prenove, še prej pa aktivirati prebivalstvo in preveriti njihove potrebe.

Čebelja pot: Mestna občina Ljubljana v svoji strategiji razvoja podeželja poudarja pomen kakovostne hrane in lesa za samooskrbo ter njune sonaravne pridelave, k čemur naj bi prispevalo povečanje čebelarstva tako na podeželskih kot urbanih območjih občine. Za spodbujanje čebelarstva, tudi urbanega, in vzpostavljanje ugodnih pogojev za čebelarje si Mestna občina Ljubljana prizadeva z različnimi ukrepi, ki so jih združili v program Čebelja pot.

Pobude meščanov in dnevi odprtih vrat: Ljubljana si prizadeva svoje prebivalce aktivneje vključevati v procese odločanja, zato so v zadnjih letih vzpostavili več mehanizmov, s katerimi odpirajo prostor za sodelovanje meščanov z občino in njenimi javnimi zavodi.

 

Deli to novico z ostalimi