S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Minister Zvone Černač na dogodku »Kohezijska regija Vzhodna Slovenija – včeraj, danes, jutri«

Minister Zvone Černač na dogodku »Kohezijska regija Vzhodna Slovenija – včeraj, danes, jutri«

Maribor, 7. marec 2022 – Minister Zvone Černač se je v Mariboru udeležil dogodka "Kohezijska regija Vzhodna Slovenija – včeraj, danes, jutri" v organizaciji Univerze v Mariboru. V okviru dogodka se je udeležil tudi okrogle mize z naslovom "Izzivi razvoja kohezijske regije Vzhodna Slovenija". Obisk je izkoristil tudi za ogled Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Minister Zvone Černač se je na povabilo rektorja Univerze v Mariboru udeležil dogodka "Kohezijska regija Vzhodna Slovenija – včeraj, danes, jutri". Dogodek je organizirala Univerza v Mariboru skupaj z Razvojnim svetom kohezijske regije Vzhodna Slovenija in Mestno občino Maribor. 

Uvod v dogodek je bila slavnostna otvoritev univerzitetne ploščadi, osrednji dogodek pa okrogla miza z naslovom "Izzivi razvoja kohezijske regije Vzhodna Slovenija", na kateri je minister podrobneje spregovoril o pomenu in obsegu evropskih sredstev. Izpostavil je nekatere najuspešnejše in najbolj prepoznavne projekte, sofinancirane z evropskimi sredstvi, poudaril je vlogo evropskih sredstev v razvoju Slovenije in obširneje spregovoril o dinamiki ter vsebinskih poudarkih črpanja sredstev v prihodnje. Pojasnil je, da kohezijska sredstva niso namenjena le odpravljanju regionalnih razlik, pač pa tudi hitrejšemu razvoju celotne Slovenije. Preko pametnega načrtovanja in gospodarne porabe lahko Slovenija doseže več. Slovenija bo do leta 2030 v družbi najboljših.

V Mariboru je minister obiskal tudi Univerzitetni klinični center Maribor, kjer si je ogledal dela za ureditev Oddelka za pljučne bolezni. Preselitev oddelka iz objekta na Slivniškem Pohorju v Maribor je sofinancirana s sredstvi iz naslova React-EU.

Deli to novico z ostalimi