S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Minister Zvone Černač ob obisku severnega dela Osrednjeslovenske regije: »Trajnostni razvoj je eden glavnih vsebinskih poudarkov evropske naložbene politike. Temu bomo tudi v prihodnje namenjali obsežna evropska sredstva.«

Minister Zvone Černač ob obisku severnega dela Osrednjeslovenske regije: »Trajnostni razvoj je eden glavnih vsebinskih poudarkov evropske naložbene politike. Temu bomo tudi v prihodnje namenjali obsežna evropska sredstva.«

Ljubljana, 8. marec 2022 - V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v severnem delu Osrednjeslovenske regije se je minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Zvone Černač sestal s predstavniki občin Vodice in Medvode, si ogledal podjetje Berk-Vehovar Kompoziti in obiskal Terme Snovik.

Vlada je obisk Osrednjeslovenske regije razdelila na dva dela. V prvem delu je obiskala severni del, kamor spadajo občine Dol pri Ljubljani, Domžale, Kamnik, Komenda, Ljubljana, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Trzin in Vodice. Južni del, kamor spadajo ostale občine v regiji, bo Vlada RS obiskala v začetku aprila.

Minister Zvone Černač je obisk v regiji začel v Občini Vodice, kjer si je v družbi ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka ogledal Osnovno šolo Vodice. Po delovnem kosilu z župani, na katerem so govorili o Načrtu za okrevanje in odpornost ter možnostih sofinanciranja pomembnih projektov za regijo, je minister obiskal podjetje Berk-Vehovar Kompoziti d. o. o.. V podjetju, ki s svojimi izdelki oskrbuje nekatere najboljše kolesarske ekipe na svetu, so ministru predstavili razvoj produkta, ki je bil sofinanciran z evropskimi sredstvi. Ob tem je minister poudaril: »Vrhunski izdelki imajo odprte poti na najbolj zahtevne trge. V ponos nam je lahko, da na najvišji kolesarski ravni ne kraljujejo le naši kolesarji, prisotna sta tudi slovensko znanje in podjetnost.«

V Medvodah je ministra sprejel župan Nejc Smole. Predstavil mu je aktualne projekte, sofinancirane z evropskimi sredstvi, in občinske načrte za prihodnost. Skupaj so si ogledali tudi Podružnično osnovno šolo Topol, ki je bila energetsko prenovljena s pomočjo evropskih sredstev.

Obisk regije je minister nadaljeval v Termah Snovik, kjer so del svoje ponudbe razširili tudi s pomočjo evropskih sredstev. Ministru so predstavili produkt knajpanja in načrte za prihodnost. Spregovorili so tudi o specifičnih težavah in izzivih turizma, ki je ena najbolj prizadetih gospodarskih panog v obdobju krize Covid-19.

Minister je obisk severnega dela Osrednjeslovenske regije sklenil z udeležbo na javni tribuni, na kateri so predstavniki Vlade RS prisluhnili županom, gospodarstvenikom in drugim nosilcem razvoja v regiji.

Deli to novico z ostalimi