S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Naložbe v šolstvo so naložbe v prihodnost: Evropska sredstva za telovadnico, učilnice in igrišče v Kranju

Naložbe v šolstvo so naložbe v prihodnost: Evropska sredstva za telovadnico, učilnice in igrišče v Kranju

Ljubljana, 9. junij 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Prizidek telovadnice OŠ Staneta Žagarja – Kranj«. Za nekaj več kot 2,8 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Kranj v okviru Trajnostne urbane strategije Mestne občine Kranj 2030, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 1,1 milijona evrov.

V okviru projekta bo Mestna občina Kranj zgradila skoraj nič energijski prizidek s šolsko telovadnico in šestimi učilnicami ter zunanje igrišče ob Osnovni šoli Staneta Žagarja – Kranj na območju stanovanjske soseske Planina.

Z naložbo bo občina zmanjšala tveganje degradacije na nerevitaliziranih urbanih površinah. Poleg tega bo izenačila pogoje bivanja in priložnosti mladih v stanovanjski soseski.

Začetek del se predvideva že v letošnjem letu. Učenke in učenci bodo v nove šolske prostore zakorakali predvidoma septembra 2022.

Foto: Klemen Razinger

 

 

Deli to novico z ostalimi