S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Naložbe v šolstvo so naložbe v prihodnost: Evropska sredstva za uvajanje novih pristopov v vzgoji in izobraževanju

Naložbe v šolstvo so naložbe v prihodnost: Evropska sredstva za uvajanje novih pristopov v vzgoji in izobraževanju

Ljubljana, 6. maj 2022 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »E-vsebine, e-storitve za podporo uvajanju novih pristopov v vzgoji in izobraževanju«. S projektom, za katerega sredstva prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj, spodbujamo večjo uporabo sodobne informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) pri poučevanju in učenju.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Akademska in raziskovalna mreža Slovenije – Arnes in Institut informacijskih znanosti bodo v okviru sofinanciranega projekta zagotovili celovito nadgradnjo izobraževalnih e-storitev in e-vsebin ter podporo tako učencem in dijakom kot tudi učiteljem v osnovnih in srednjih šolah v obdobju 2021–2023. Projekt prispeva k izboljšanju učnega procesa, ki bo temeljil na uporabi inovativnih pristopov, pa tudi k izboljšanju kompetenc in dosežkov mladih ter večji usposobljenosti izobraževalcev preko večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju.

Deli to novico z ostalimi