S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Napovednik dogodkov EU projekt, moj projekt - od 12. do 19. maja 2018

Napovednik dogodkov EU projekt, moj projekt - od 12. do 19. maja 2018

S pomočjo sredstev evropske kohezijske politike smo v Sloveniji doslej uresničili več kot šest tisoč projektov, za katerimi so konkretne in uspešne zgodbe številnih izmed nas. Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko tako letos že četrtič organizira dneve odprtih vrat EU projekt, moj projekt. Vse zainteresirane vabi, da jih odkrijejo in spoznajo od 12. do 19. maja v več kot 20 krajih po Sloveniji: Ajdovščini, Brežicah, Celju, Črnomlju, Grosupljem, Kopru, Krškem, Ljubljani, Logatcu, Mariboru, Martjancih, Metliki, Novi Gorici, Pivki, Planici, Postojni, Radljah ob Dravi, Tolminu, Trbovljah, Velenju, na Vrhniki in v Žalcu. Projekti se bodo predstavili preko zanimivih delavnic, interaktivnih razstav, lutkovnih predstav, pohodov, športnih iger in drugega zabavnega oz. poučnega dogajanja. Med obiskovalce bodo ponesli osrednje sporočilo kampanje, da je vsak projekt, ki ga v Sloveniji uresničimo s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada ali Kohezijskega sklada, tudi moj oz. naš projekt.

Pridružite se nam in spoznajte svojega!

12. maj 2018

10.00–14.00, Koper:V okviru prireditve Koper na dlani, katere organizator je Mestna občina Koper, se bo predstavil tudi Večgeneracijski center Morje Koper, ki sodeluje v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Otroci se bodo lahko preizkusili v številnih kreativnih delavnicah, odraslim bodo na voljo delavnice o vzgoji, Vsi skupaj pa bodo lahko tudi preverili, kakšno je njihovo znanje tujih jezikov in prve pomoči. 
Lokacija: Center Kopra

15.00, Postojna:PO-pihajmo svečke skupaj v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Medobčinsko društvo prijateljev mladine občin Postojna in Pivka ob praznovanju druge obletnice svojega delovanja za obiskovalce pripravlja animacijsko-zabavno popoldne na katerem se bo predstavil tudi projekt Boreo, regijsko stičišče nevladnih organizacij Notranjsko-kraške regije, ki je inovativen in vključujoč prostor oz. organizacija, ki omogoča posameznikom dejavno udeležbo v razvoju družbe.
Lokacija: park pred pošto v Postojni

13. maj 2018

Od 8.00 dalje, Pivka:Spomladanski pohod po Krožni poti vojaške zgodovine v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. 14,5 km dolga pot povezuje Park vojaške zgodovine, podzemno utrdbo Alpskega zidu na Primožu, Šilentabor nad Zagorjem in vas Narin. Pohod je lahko tudi priložnost za obisk Parka vojaške zgodovine, muzejske ustanove, ki je bila uresničena s pomočjo evropskih sredstev in se ukvarja z ohranjanjem in predstavljanjem vojaško-zgodovinske dediščine s poudarkom na vojaški tehniki.
Lokacija: Park vojaške zgodovine, Kolodvorska cesta 51, Pivka

12.00–19.00, Ljubljana:Predstavitev projekta Marš na(d) trg dela v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Obiskovalci bodo lahko skupaj z raperjem Trkajem spoznali različne programe in projekte, s pomočjo katerih lahko mladi uresničujejo svoje poklicne ali prostočasne cilje. Z različnimi interaktivnimi dejavnostmi jim bodo v Zavodu Bob predstavili projekte, posebej Marš na(d) trg dela. Igrali bodo lahko družabne igre, se seznanjali z možnostmi, ki nam jih ponuja EU  (izobraževanja, pobude in programi) in se dogovarjali o možnostih nadaljnjega sodelovanja. Na dogodku bodo zbirali tudi ideje za izvedbo strukturiranega dialoga.
Lokacija: Severni mestni park v Ljubljani (Navje), Železna cesta (v primeru dežja se bo dogodek odvijal v stavbi ob parku)

14. maj 2018

10.00, Ljubljana:S pravljico do glasbe: predstavitev Večgeneracijskega centra Skupna točka s Fajn teatrom v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Za obiskovalce pripravljajo glasbeno pravljico.
Lokacija: Večgeneracijski center Skupna točka Ljubljana Moste, Zaloška cesta 54, Ljubljana

10.00–14.30, Martjanci:Dan odprtih vrat BISTRE HIŠE – SMART HOUSE MARTJANCI - predstavitev projekta Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja, ki je del dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Obiskovalcem se bodo predstavile organizacije in programi s področja razvoja podeželja, razvoja nevladnih organizacij, izobraževanja zaposlenih, trajnostne mobilnosti, turizma, učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije v Pomurju. 
Lokacija: Martjanci 36, Martjanci

10.00–18.00, Vrhnika:EU projekt, moj projekt 2018 na Vrhniki in prestavitev evropskih projektov v mestu, skozi različne dogodke. Med 14. in 18. majem se lahko najavljene šolske skupine udeležijo ustvarjalne delavnice Življenje v mestu nekoč in danes / Kako so živeli v času Ivana Cankarja.
Lokacija: Razstavišče Moja Ljubljanica, Kulturni center Vrhnika, Tržaška 32, Vrhnika

10.30, Nova Gorica: Predstavitev Večgeneracijskega centra Goriške – svetla stran življenja v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Obiskovalce čaka druženje s priseljenci in spoznavanje dežel, iz katerih prihajajo, skozi vse čute, ki so ga organizatorji poimenovali »medkulturna mineštra«.
Lokacija: Večgeneracijski center Goriške, Cankarjeva ulica 8, Nova Gorica

16.00, Postojna: Mladim dajemo veter v njihova jadra v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Obiskovalci bodo spoznali lokalni program za mladino Občine Postojna, si ogledali tržnico modnih izdelkov, ki so jih pod mentorstvom prostovoljcev izdelali uporabniki Dnevnega centra ŠENT in spoznali projekt Boreo, regijsko stičišče nevladnih organizacij Notranjsko-kraške regije.
Lokacija: Knjižnica Bena Zupančiča, Trg padlih borcev 5, Postojna

15. maj 2018

Cel dan, Maribor:EU projekt, moj projekt 2018 se s projektom BioApp predstavlja na start-up konferenci PODIM 2018. Obiskovalcem bodo predstavili napredne biopolimerne materiale in njihovo aplikativnost v prehrambeni, kozmetični in z biomedicino povezanih industrijah. BioApp združuje vrhunske raziskovalne partnerje, ki pokrivajo področje biopolimerov, od njihovega pridobivanja do njihove nadgradnje, in vključevanja v napredne aplikacije na področju prehrambne, kozmetične in z biomedicino povezane industrije. (Tudi 16. 5. 2018)
Lokacija: Hotel Habakuk, Pohorska ulica 59, Maribor

10.00–12.00 in 14.00–16.00, Ljubljana: Predstavitev projekta Z aplikacijo MSP test do priprave boljših predpisov v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Aplikacija MSP test je programska rešitev, ki pomaga pri oblikovanju predlogov predpisov in politik, z namenom izračuna učinkov predpisov na gospodarstvo, predvsem na mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP). Namen MSP testa je povečati preglednost zakonodaje, primerjati različne alternative regulacije in pripraviti kakovostna izhodišča za politične odločevalce. Rešitev je pripravilo Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru projekta Stop birokraciji, s ciljem zagotoviti boljše zakonodajno in poslovno okolje ter dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.
Lokacija: Ministrstvo za javno upravo, Tržaška cesta 21, Ljubljana

10.00–18.00, Vrhnika: EU projekt, moj projekt 2018 na Vrhniki in prestavitev evropskih projektov v mestu, skozi različne dogodke. Med 14. in 18. majem se lahko najavljene šolske skupine udeležijo ustvarjalne delavnice Življenje v mestu nekoč in danes / Kako so živeli v času Ivana Cankarja.
Lokacija: Razstavišče Moja Ljubljanica, Kulturni center Vrhnika, Tržaška 32, Vrhnika

14.00, Ajdovščina:Predstavitev Večgeneracijskega centra Goriške – svetla stran življenja v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Obiskovalci se bodo lahko na ustvarjalnih delavnicah za vse generacije preizkusili v ustvarjanju iz gline.
Lokacija: Ljudska univerza Ajdovščina, Stritarjeva 1/a, Ajdovščina

17.00, Logatec: V okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018 se bo predstavil Večgeneracijski center Hiša Sadeži družbe Logatec z okroglo mizo »ZERO WASTE življenjski slog. Maja Nagode, ki s svojo družino na leto proizvede zgolj eno vrečko smeti, bo govorila o pravilnem ločevanju in različnih načinih za preprečevanje nastajanja odvečnih odpadkov. Izvedeli bomo kaj je ZEROWASTE in kaj lahko tudi sami storimo, da zmanjšamo količino odpadkov.
Lokacija: Hiša Sadeži, Tržaška cesta 105, Logatec

18.30, Nova Gorica: Predstavitev Večgeneracijskega centra Goriške – svetla stran življenja v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Obiskovalci bodo lahko na ustvarjalnih delavnicah za vse generacije izdelali unikaten spomin na papirju.
Lokacija: Večgeneracijski center Goriške, Cankarjeva ulica 8, Nova Gorica

11.00, Postojna: PO-magam jaz, pomagaš ti v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Za obiskovalce pripravljajo zaključek prodajne razstave Unicefovih unikatnih postojnskih punčk in fantov ter slavnostno predajo donacij Zvezi prijateljev mladine Moste Polje. Na dogodku se bo predstavil tudi projekt Boreo, regijsko stičišče nevladnih organizacij Notranjsko-kraške regije.
Lokacija: TIC Galerija, Trg padlih borcev 5, Postojna

9.00, Tolmin:Večgeneracijski center Goriške – svetla stran življenja se predstavlja v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018.Obiskovalci se bodo lahko preizkusili na pomladnih ustvarjalnicah za vse generacije in odkrivali čarobni svet svile.
Lokacija: Območno združenje Rdečega križa Tolmin, Brunov drevored 23, Tolmin

16. maj 2018

Cel dan, Maribor: EU projekt, moj projekt 2018 se s projektom BioApp predstavlja na start-up konferenci PODIM 2018. Obiskovalcem bodo predstavili nove napredne biopolimerne materiale in njihovo aplikativnost v prehrambeni, kozmetični in z biomedicino povezano industrijo. BioApp združuje vrhunske raziskovalne partnerje, ki pokrivajo področje biopolimerov, od njihovega pridobivanja do njihove nadgradnje, in vključevanja v napredne aplikacije na področju prehrambne, kozmetične in z biomedicino povezane industrije.
Lokacija: Hotel Habakuk, Pohorska ulica 59, Maribor

9.00–12.00, Trbovlje:V okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018 se bo predstavil Večgeneracijski center Zasavje s Tržnico generacij. Na dogodku bodo lahko obiskovalci spoznali aktivnosti Večgeneracijski center Zasavje, prisluhnili predstavitvam prostovoljstva in izkušnjam ambasadorjev vseživljenjskega učenja ter se pridružili ustvarjalnim delavnicam za majhne in velike.
Lokacija: Parkirišče pred Delavskim domom Trbovlje, Trg svobode 11a, Trbovlje

10.00, Ljubljana:S pravljico do glasbe: predstavitev Večgeneracijskega centra Skupna točka s Fajn teatrom v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Za obiskovalce pripravljajo Zgodbe živalskega sveta.
Lokacija: Večgeneracijski center Skupna točka, Zaloška cesta 54, Ljubljana

10.00–14.00, Celje: V okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018 se bo v Celju predstavil program Projektno učenje mlajših odraslih. Gre za brezplačni program, v katerega se lahko vključijo brezposelni mladi do 26 leta starosti, ki so opustili šolanje in iščejo motivacijo za naslednji korak – vrnitev med šolske klopi ali iskanje zaposlitve. Obiskovalcem bodo na voljo zanimive delavnice, predstavitev poklicev prihodnosti, projekta SPOT svetovanje, itd.
Lokacija: Mestno središče Celje (Parada učenja)

10.00–15.00, Velenje in Žalec:Večgeneracijski center Planet generacij se bo v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018 predstavil na dveh lokacijah. V Velenju bodo obiskovalci lahko sodelovali pri v zabavni, interaktivni, premični razstavi »Potovanje Planeta generacij skozi čas«, ki bo nastajala s pomočjo medgeneracijskega sodelovanja in glasbe različnih generacij. V Žalcu pa se bodo lahko vključili v aktivnost »Poglej me in vzemi« - oljne lučke in se sprehodili po parku, udeležili delavnice o reciklaži, se preizkusili v pletenju in šivanju ter si ogledali lutkovno predstavo »Zajčkon in Volk«.
Lokaciji: Titov trg v Velenju (v primeru dežja Ljudska univerza Velenje) in tržnica pri Fontani v Žalcu (v primeru dežja UPI Ljudska univerza Žalec)

10.00–17.00, Grosuplje: EU projekt, moj projekt 2018 vrata odpira tudi v Večgeneracijskem centru Skupna točka Grosuplje. Obiskovalcem bodo predstavili dejavnosti, ki so jim na voljo v okviru tega centra, skupaj pa bodo lahko izdelali tudi razglednice iz raznovrstnih, recikliranih materialov.
Lokacija: Večgeneracijski center Skupna točka Grosuplje, Taborska cesta 6, Grosuplje

10.00–18.00, Vrhnika: EU projekt, moj projekt 2018 na Vrhniki in prestavitev evropskih projektov v mestu, skozi različne dogodke.Med 14. in 18. majem se lahko najavljene šolske skupine udeležijo ustvarjalne delavnice Življenje v mestu nekoč in danes / Kako so živeli v času Ivana Cankarja.
Lokacija: Razstavišče Moja Ljubljanica, Kulturni center Vrhnika, Tržaška 32, Vrhnika

17.00, Logatec: V okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018 se bo predstavil Večgeneracijski center Hiša Sadeži družbe Logatec z delavnico izdelave trdih mil in šamponov. Obiskovalcem bodo predstavili praktične načine za preprečevanje nastajanja odvečnih odpadkov in pokazali postopke izdelave naravnih domačih trdih mil in šamponov. Delavnica je namenjena širjenju znanj o domači izdelavi kozmetičnih sredstev ter načinih za zmanjševanje odpadne embalaže, strupenih in škodljivih snovi.
Lokacija: Hiša Sadeži, Tržaška cesta 105, Logatec

18.00–20.00, Vrhnika: EU projekt, moj projekt 2018 na Vrhniki in prestavitev evropskih projektov v mestu, skozi različne dogodke. Na okrogli mizi bo potekala razprava o evropskih projektih in razvojnih priložnostih na Vrhniki.
Lokacija: Razstavišče Moja Ljubljanica, Kulturni center Vrhnika, Tržaška 32, Vrhnika

17. maj 2018

9.00–12.00, Brežice:V okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018 v Brežicah organizirajo Dan evropskih priložnosti, kjer bodo obiskovalci lahko spoznali priložnosti, ki jih na področju zaposlovanja ponuja EU, katera izobraževanja so na voljo v tujini in kakšne so možnosti za mladinske izmenjave. Predstavil se bo tudi projekt PiMP (Priložnosti in izzivi mladih v Posavju), ki na delavnicah mladim omogoča pridobivanje dodatnih kompetenc za uspešno zaposlitev. Skrite recepte kako vstopati na trg dela, bodo delili tudi z obiskovalci, ki bodo lahko sodelovali tudi na kvizu »Koliko vem o EU?” in se potegovali za nagrade.
Lokacija: Mladinski center, Gubčeva 10a, Brežice

10.00–17.00, Krško: EU projekt, moj projekt 2018 svoja vrata odpira tudi v Krškem, kjer bodo vse tri enote Večgeneracijskega centra Posavje - prostor medgeneracijskega in medkulturnega druženja, poskrbele za pesto dogajanje. Poleg predstavitev centra in pogovora o dejavnostih v njegovem okviru, za obiskovalce pripravljajo tudi ustvarjalne kotičke, razstavo in predstavitev različnih kultur.
Lokacija: Cesta krških žrtev 44, Krško

10.00, Ljubljana: Razširi svojo socialno mrežo in se aktivno vključi v družbo! EU projekt, moj projekt 2018 na Mladinski postaji Moste. Predstavili bodo projekt Mladim, ki je nastal kot odgovor na pomanjkanje celostnega modela usposabljanj za bodoče mladinske delavce v Sloveniji in kadrovsko podhranjenost mladinskih centrov. Izvaja se skozi deset različnih modulov usposabljanj, ki so primerna tako za začetnike kot tudi za izkušenejše mladinske delavce. Vsebine so uporabne tudi za mlade, ki želijo izboljšati svoje znanje in kompetence na različnih področjih, zato so lepo vabljeni na predstavitev in pogovore o aktivnem državljanstvu, socialni mreži in mreženju. 
Lokacija: Mladinska postaja Moste, Zaloška cesta 55, Ljubljana (prvo nadstropje pokrite tržnice v Mostah), Ljubljana

10.00–18.00, Vrhnika: EU projekt, moj projekt 2018 na Vrhniki in prestavitev evropskih projektov v mestu, skozi različne dogodke. Med 14. in 18. majem se lahko najavljene šolske skupine udeležijo ustvarjalne delavnice Življenje v mestu nekoč in danes / Kako so živeli v času Ivana Cankarja.
Lokacija: Razstavišče Moja Ljubljanica, Kulturni center Vrhnika, Tržaška 32, Vrhnika

13.00, Ljubljana: Okrogla miza in predstavitev projekta Dvig poklicnih kompetenc učiteljev v letih 2016–2022: Nadaljnje strokovno izobraževanje učiteljev v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018.
Lokacija: Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje, Kajuhova 32u, Ljubljana

13.00–17.00, Ljubljana: EU projekt, moj projekt na Veselem dnevu prostovoljstva - Predstavitev Večgeneracijskega centra Skupna točka. Predstavitev dejavnosti in programov, namenjenih različnim generacijam, ki spodbudno vplivajo na kakovost življenja prebivalcev, širijo njihovo socialno mrežo in jim nudijo podporo pri vključevanju v delo ter življenje v skupnosti.
Lokacija: Prešernov trg, Ljubljana

17.00, Ljubljana: S pravljico do glasbe: predstavitev Večgeneracijskega centra Skupna točka s Fajn teatrom v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Za obiskovalce pripravljajo interaktivno otroško predstavo Janko in Metka.
Lokacija: Večgeneracijski center Skupna točka, Zaloška cesta 54, Ljubljana

17.00, Nova Gorica: Predstavitev Večgeneracijskega centra Goriške – svetla stran življenja v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Za starše in mladostnike pripravljajo poučno predavanje terapevta Mihe Kramlija o prednostih in pasteh sodobne tehnologije
Lokacija: Večgeneracijski center Goriške, Cankarjeva ulica 8, Nova Gorica

19.00, Ajdovščina: Javna okrogla miza Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina “Evropski viri, priložnosti in/ali ovire” v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Z okroglo mizo želijo predstaviti pomen načrtovanja in vključevanja EU virov v koncept delovanja javnega zavoda. Prikazali bodo prakso šole in predstavili sofinancirane projekte, s poudarkom na prednostih, ki so jim jih prinesla evropska sredstva.
Lokacija: Lavričeva knjižnica, Cesta IV. Prekomorske 1, Ajdovščina

18. maj 2018

9.00–12.00 in 15.00–18.00, Ljubljana: Na prireditvi Dan na Savi bodo v okviru dogodkov EU projekt moj projekt 2018 predstavili Pot ob Savi – daljinski športni objekt, ki teče vzdolž reke in povezuje lokalne skupnosti, regije in države ob njej. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji konj, ki bodo lahko spremljali jahanje na Hipodromu, na izobraževalni kmetiji bodo obiskovalci poleg ogleda drugih živali izvedeli tudi marsikaj zanimivega o tujerodnih invazivnih vrstah, varstvu okolja in pitni vodi, ali pa se ob reki družili z Ribiško družino. Na voljo bodo športne aktivnosti, kot so nogomet, bejzbol, odbojka na mivki, tenis, tek, nordijska hoja in kolesarjenje. Prikazali bodo tudi pravilno uporabo trim naprav in tehnike plezanja, zorbing nogometa in disk golfa, obiskovalci pa se bodo lahko preizkusili tudi v lokostrelstvu. Dogajanje se bo zaključilo s piknikom na nabrežju Save.
Lokacija: območje med tenis igrišči (Brunarica Ramovš) prek Ježice, Stožic, Tomačevega, Jarš do Športnega centra Šmartno, Ljubljana

10.00–18.00, Vrhnika: EU projekt, moj projekt 2018 na Vrhniki in prestavitev evropskih projektov v mestu, skozi različne dogodke. Med 14. in 18. majem se lahko najavljene šolske skupine udeležijo ustvarjalne delavnice Življenje v mestu nekoč in danes / Kako so živeli v času Ivana Cankarja.
Lokacija: Razstavišče Moja Ljubljanica, Kulturni center Vrhnika, Tržaška 32, Vrhnika

10.00–19.00, Črnomelj: V Večgeneracijskem centru Dolenjske in Bele krajine »Marela« v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018 organizirajo pogovorne delavnice o povezovanju generacij oz. prepadu med njimi.
Lokacija: Hiša Sadeži družbe Črnomelj, Ul. 21. oktobra 10, Črnomelj

10.00–16.00, Metlika:V Večgeneracijskem centru Dolenjske in Bele krajine »Marela« v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018 organizirajo delavnico veganske kuhinje. 
Lokacija: Hiša Sadeži družbe Metlika, Kolodvorska 1, Metlika

15.00–18.00, Vrhnika:EU projekt, moj projekt 2018 na Vrhniki in prestavitev evropskih projektov v mestu, skozi različne dogodke. Na mednarodni muzejski dan svoja vrata odpira razstavišče Moja Ljubljanica. 
Lokacija: Razstavišče Moja Ljubljanica, Kulturni center Vrhnika, Tržaška 32, Vrhnika
 

19. maj 2018

10:00–14:00, Planica:Predstavitev programa Mladi za mlade v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018. Obiskovalcem bodo na voljo športne aktivnosti od nordijske hoje in družabno športnih iger. Za najmlajše bodo vzpostavili Krpanov in Tarzanov izziv za najmlajše (poligon v sklopu otroškega adrenalinskega parka), za starejše pa funkcionalna vadba z domačimi pripomočki, snežni izziv (tek na smučeh in prilagojeni biatlon), šola teka ter predstavitev samomasaže z valjčkom in vadba joge ter pilatesa z razgledom na dolino pod Poncami. Program Mladi za mlade je sicer ciljno naravnan k zaposlovanju mladih magistrov športne smeri, s katerim želijo spodbuditi aktivnejše preživljanje prostega časa otrok in jim omogočiti dodatne brezplačne strokovno vodene ure s športno vsebino.
Lokacija: Nordijski center Planica, Rateče 167, Rateče Planica

10.00–12.00 in 15.00–17.00, Vrhnika:V okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018 se bo predstavil tudi Večgeneracijski center Skupna točka Vrhnika. Pripravljajo jogo za odrasle, tenis za najstnike, peko palačink in družabne igre za vse generacije.  
Lokacija: Večgeneracijski center Skupna točka, Cankarjev trg 4, Vrhnika

10.00–12.00, Vrhnika: V okviru EU projekt, moj projekt 2018 se bodo na Vrhniki skozi različne dogodke predstavili številni evropski projekti, med njimi tudi družinska ustvarjalna delavnica Zgradimo si mesto po meri.
Lokacija: Razstavišče Moja Ljubljanica, Kulturni center Vrhnika, Tržaška 32, Vrhnika

11.00–12.00, Vrhnika: V okviru EU projekt, moj projekt 2018 se bodo na Vrhniki skozi različne dogodke predstavili številni evropski projekti. Za obiskovalce pripravljajo javno vodenje po razstavi Moja Ljubljanica.
Lokacija: Razstavišče Moja Ljubljanica, Kulturni center Vrhnika, Tržaška 32, Vrhnika

9.00–13.00, Radlje ob Dravi: EU projekt, moj projekt 2018 v Indijanski vasi v okviru projekta večgeneracijskega centra Dogaja se! Centra aktivnosti Koroške. Najmlajši obiskovalci bodo lahko z Indijančkom Vikijem spoznavali značilnosti Indijancev,  se naučili indijanskega pozdrava, se poslikali z bojnimi barvami, izdelali značilne indijanske predmete, zaplesali indijanski ples, se učili indijansko abecedo ter se posladkali s slastnimi palačinkami. Vse obiskovalce čakajo tudi ustvarjalne in športne delavnice ter kulturni program.
Lokacija: park pri Dvorcu Radlje, Radlje ob Dravi

14.30, 16.00 in 17.30, Ljubljana: EU projekt, moj projekt 2018 na Ljubljanskem gradu - Muzej in prezentacija lutk. Otroci bodo skozi detektivsko igro v Lutkovnem muzeju spoznali zgodovino slovenskega lutkarstva, v Lutkovnem gledališču Ljubljana pa bodo skozi preizkušanje in izdelovanje zgodovino tudi doživeli.
Lokacija: Info center na Ljubljanskem gradu, Grajska planota 1, Ljubljana

Vljudno vabljeni!

Spremljajte EU projekt, moj projekt 2018 tudi na:


• spletnih straneh eu-skladi.si in svrk.gov.si,
• strani EU Skladi na Facebooku,
• strani @SVRK_RS na Twitterju,
• YouTube kanalu SVRK in
• Instagram.com/svrk.si/.

Deli to novico z ostalimi