S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Objavljen javni razpis za sofinanciranje operacij »Celostne prometne strategije«

Objavljen javni razpis za sofinanciranje operacij »Celostne prometne strategije«

Ljubljana, 16. oktober 2015 - Ministrstvo za infrastrukturo je v Uradnem listu Republike Slovenije št. 78/2015 objavilo Javni razpis za sofinanciranje operacij »Celostne prometne strategije«, ki se bo izvajal v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev v višini 3.750.000,00 EUR posameznim občinam ali konzorcijem več občin za izdelavo Celostne prometne strategije (v nadaljevanju CPS) iz naslova področja ukrepov trajnostne mobilnosti.

Namen javnega razpisa je vzpostavitev trajnostnega načrtovanja prometa v slovenskih občinah s pomočjo izdelanih strateških dokumentov - CPS. Gre za nov pristop k načrtovanju prometa, ki temelji na obstoječih metodah načrtovanja in jih dopolnjuje z ustreznimi načeli vključevanja, sodelovanja in vrednotenja tako, da z njimi izpolni potrebe po boljši kakovosti bivanja v mestih in regijah za sedanje in prihodnje generacije. Proces priprave CPS v Sloveniji je v začetni fazi, kar pomeni, da večina občin CPS še nima izdelanih. Tiste občine, ki pa imajo CPS že izdelan in ga želijo ovrednotiti in prenoviti, lahko pod določenimi pogoji to naredijo v okviru tega razpisa.

Predmet sofinanciranja so operacije, ki bodo prispevale k razvoju urbane mobilnosti in s tem k izboljšanju kakovosti zraka v mestih ter k boljši povezanosti urbanih območij z njihovim zaledjem, zmanjšanju prometnih zastojev, izboljšanju kakovosti življenjskega prostora v urbanih območjih in povečanju prometne varnosti.

Vloge na razpis morajo biti vložene osebno ali prispele po pošti najkasneje do dne 10. 11. 2015 do 10. ure, na naslov: Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova 4, 1535 Ljubljana.

Povezava na objavo v Uradnem listu
Razpisna dokumentacija za Javni razpis za sofinanciranje operacij »Celostne prometne strategije« skupaj z obrazci

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo

Deli to novico z ostalimi