S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Odbor za spremljanje potrdil predlagane spremembe Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020

Odbor za spremljanje potrdil predlagane spremembe Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020

Bled, 13. junij 2017 – Na četrti redni seji se je sestal Odbor za spremljanje Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 (odbor) in potrdil spremembo Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 (OP), Službo Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) pa pooblastil, da spremembo tehnično uskladi in posreduje v potrditev Evropski komisiji. Seje so se udeležili predstavniki ministrstev, SVRK, Urada RS za nadzor proračuna, Računskega sodišča RS, Evropske komisije, gospodarskih in socialnih partnerjev, nevladnih organizacij, invalidskih organizacij, lokalnih skupnosti, svetov regij in predstavniki urbanega razvoja.

Člani odbora so se v okviru horizontalnih ukrepov kohezijske politike 2014–2020 seznanili z zadnjo novelo Uredbe o porabi sredstev evropske kohezijske politike v programskem obdobju 2014–2020 z dne 31. marca 2017, aktivnostmi v zvezi z akreditacijo sistema izvajanja evropske kohezijske politike, vzpostavljanjem mehanizma izvajanja finančnih instrumentov in informacijskega sistema e-MA ter izpolnjenimi predhodnimi pogojenostmi.
 
Predstavniki SVRK so predstavili izvajanje OP, stanje v okviru posameznih prednostnih osi OP in Pobude za zaposlovanje mladih, člani odbora pa so potrdili Letno poročilo 2016 OP in Letni načrt vrednotenja.

Cilj programskega obdobja je uspešno, učinkovito in v rezultate usmerjeno koriščenje sredstev evropske kohezijske politike, zato je odbor obravnaval in potrdil tudi predlagane spremembe OP, ki so bile pripravljene na osnovi izhodišč za spremembo OP, ki jih je sprejela Vlada RS na redni seji 1. junija 2017. Odbor je SVRK pooblastil, da spremembo OP v skladu s sprejetimi izhodišči tehnično uskladi in posreduje v potrditev Evropski komisiji.

Člani odbora so pozornost namenili tudi aktivnostim na področju komuniciranja, socialnih inovacij ter predstavitvam posameznih projektov. Po seji so obiskali Dom Bohinj, kjer je upravičenec, Center šolskih in obšolskih dejavnosti v Bohinju, predstavil operacijo celovite energetske prenove stavbe.

Predstavitve in sprejeti sklepi bodo objavljeni na spletnem portalu www.eu-skladi.si.

 

Deli to novico z ostalimi