S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Odprta registracija za Teden sredozemske obale in makro-regionalnih strategij

Odprta registracija za Teden sredozemske obale in makro-regionalnih strategij

Odprta je registracija za dogodek Teden sredozemske obale in makro-regionalnih strategij, ki bo potekal od 20. do 23. septembra 2017 na Slovenski obali.

Na dogodek se je mogoče prijaviti do 18. septembra 2017 oziroma do zapolnitve mest.

Na Tednu sredozemske obale in makro-regionalnih strategij, ki poteka pod sloganom »Živeti z morjem«, se tradicionalno srečajo zainteresirana širša in strokovna javnost, institucije in organizacije ter razpravljajo o pomenu morja in obale, identificirajo možnosti za razvoj naravnih virov in gospodarskih potencialov morja in obale ter iščejo rešitve za  tveganja, ki sta jim obala in morje izpostavljena.

Namen dogodka je krepiti zavest o pomenu morja in morske obale za kakovostno življenje vseh.

Dogodek je postavljen v okvir sodelovanja makro-regionalnih strategij Evropske unije, saj se ravno pri nas stikajo Podonavska, Jadransko-Jonska in Alpska makro-regija.

Program vključuje zanimive večdnevne aktivnosti, okrogle mize in tematske delavnice, ki so odprte za širšo javnost. Posebej zanimiva bo Konferenca EU makro-regionalnih strategij o medijih in komunikaciji, posvečena vzajemnemu odnosu med mediji, novinarji in makro-regionalnimi strategijami EU.

Konferenco soorganizira strateški projekt “EUSAIR Facility Point – Supporting the governance of the EUSAIR”, ki nudi operativno podporo upravljavskim strukturam makro-regionalne strategije Evropske unije za Jadransko-Jonsko makroregijo (EUSAIR) in se financira v okviru Jadransko-Jonskega programa transnacionalnega sodelovanja INTERREG V-B ADRION 2014-2020. Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je vodilni partner strateškega projekta, v katerem sodelujejo še Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Grčija, Hrvaška, Italija, Slovenija in Srbija.

Podrobnejši program in druge informacije o dogodku, vključno z možnostmi namestitve in prevoza, so na voljo na spletni strani dogodka.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

 

Deli to novico z ostalimi