S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Oživljamo mesta: 720 tisoč evrov evropskih sredstev za ureditev stanovanj in prostorov za nepridobitno dejavnost v Novem mestu

Oživljamo mesta: 720 tisoč evrov evropskih sredstev za ureditev stanovanj in prostorov za nepridobitno dejavnost v Novem mestu

Ljubljana, 18. november 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 720 tisoč evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekt »Glavni trg – Ureditev stanovanj«. To je še ena v nizu investicij, s katerimi mestne občine urejajo svoja degradirana območja – v  zadnjih sedmih letih je bilo 11 mestnim občinam dodeljenih kar 74,5 milijona evrov evropskih sredstev za ureditev teh območij.

Mestna občina Novo mesto bo v okviru sofinancirane investicije prenovila del objekta na Glavnem trgu 2, ki velja za degradirano urbano območje zgodovinskega jedra te občine. Natančneje, prenovila bo dobrih 1600 kvadratnih metrov neto površin stavbe v treh etažah, 8 najemnih stanovanj ter prostore za nepridobitno dejavnost v pritličju. S tem bo vzpostavila pogoje sodobnega bivanja, sanirala degradirano stavbo ter tako oživila prostor z novimi vsebinami in prebivalci. Projekt bo zaključen predvidoma v drugi polovici leta 2022.

V finančni perspektivi 2014–2020 je bilo do sedaj 11 mestnim občinam dodeljenih 74,5 milijona evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za ureditev degradiranih urbanih območij. S pomočjo evropskih sredstev so tako obnovile skoraj 300 tisoč kvadratnih metrov površin v območju širšega mestnega jedra mestnih občin.

Foto: Mestna občina Novo mesto

Deli to novico z ostalimi