S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Oživljamo mesta: Evropska sredstva za ureditev nabrežja Drave – znamenitega mariborskega Lenta in Dravske promenade

Oživljamo mesta: Evropska sredstva za ureditev nabrežja Drave – znamenitega mariborskega Lenta in Dravske promenade

Ljubljana, 16. december 2021 – Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Ureditev nabrežja Drave – Lent«. Sredstva, s katerimi bo Mestna občina Maribor uredila Dravsko promenado in Lent, bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Mestna občina Maribor bo v okviru projekta celovito prenovila kar dva hektarja urbanih mestnih površin, ki so del starega mestnega jedra ob reki Dravi. Natančneje, omenjena občina bo poleg novih talnih ureditev poskrbela tudi za novo krajinsko ureditev z zasaditvijo novih dreves in drugih rastlin. Površino bo opremila s priklopnimi mesti za stojnice in prireditvene odre, poleg tega pa bo uredila tudi novo javno razsvetljavo. V štajerski prestolnici niso pozabili niti na najmlajše – za njih so predvidena nova otroška igrala. Sodoben celoten videz prenove pa bo zaključila nova urbana oprema. Projekt bo zaključen predvidoma do poletja 2023.

Foto: Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije

Deli to novico z ostalimi