S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potrjenih 16 projektov razvoja kolesarske infrastrukture za sofinanciranje s pomočjo mehanizma CTN

Potrjenih 16 projektov razvoja kolesarske infrastrukture za sofinanciranje s pomočjo mehanizma CTN

Ljubljana, 5. januar 2018 – Skupščina Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) je konec decembra 2017 potrdila seznam projektov s področja trajnostne mobilnosti za sofinanciranje s pomočjo mehanizma Spodbujanje trajnostnega urbanega razvoja (CTN) in vključila 16 projektov razvoja kolesarske infrastrukture v skupni vrednosti 35,6 milijona evrov. 

ZMOS je 6. oktobra 2017 skladno Operativnim programom za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 objavil javno povabilo za projekte s področje trajnostne mobilnosti za sofinanciranje s pomočjo mehanizma CTN, na katerega so z različnimi projekti kandidirale vse slovenske mestne občine. Cilj povabila je bil podpreti dejavnosti, ki bodo prispevale k učinkovitejšemu javnemu potniškemu prometu in k ostalim oblikam trajnostne mobilnosti.

Namen izbranih projektov je spodbujanje dnevne mobilnosti s kolesom v mestih z ureditvijo varne, udobne in privlačne kolesarske infrastrukture. Seznam 16 projektov v skupni vrednosti  dobrih 35,6 milijonov evrov, za katere bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval predvidoma 15,6 milijona evrov, najdete na spletni strani ZMOS.

Deli to novico z ostalimi