S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Razvijamo urbano mobilnost: Evropska sredstva za ureditev Dravske kolesarske poti

Razvijamo urbano mobilnost: Evropska sredstva za ureditev Dravske kolesarske poti
 

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za ureditev Dravske kolesarske poti v Mariboru. Z evropskim sofinanciranjem treh povezanih projektov prispevamo k celoviti ureditvi Dravske promenade.

 

Mestna občina Maribor bo s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN) uredila kolesarsko povezavo na odseku Adamičevo naselje – dvoetažni most, ki predstavlja del mednarodne kolesarske povezave med štirimi državami: Italijo, Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško. Projekt se bo pričel z navezavo na brv čez Dravo med Lentom in Taborom, v okviru 1. etape pa bo urejena kolesarska pot do dvoetažnega mostu.

Aprila 2021 je Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrila evropska sredstva za projekt »Brv Lent-Tabor«, v okviru katerega bo Mestna občina Maribor zgradila brv čez reko Dravo, ki bo povezovala levi in desni breg pri Starem mostu (več tukaj: https://www.eu-skladi.si/sl/aktualno/novice/evropska-sredstva-za-izgradnjo-brvi-cez-dravo-na-mariborskem-lentu). Decembra 2021 je odobrila evropska sredstva za projekt »Ureditev nabrežja Drave – Lent« za ureditev Dravske promenade in Lenta (več tukaj: https://www.eu-skladi.si/sl/aktualno/novice/ozivljamo-mesta-evropska-sredstva-za-ureditev-nabrezja-drave-2013-znamenitega-mariborskega-lenta-in-dravske-promenade). S tokratno odobritvijo evropskega sofinanciranja za projekt »CTN MB Dravska kolesarska pot – 1. etapa« se torej nadaljujejo pomembni koraki na poti do celovite ureditve Dravske promenade.

V finančni perspektivi 2014-2020 je bilo do sedaj za kolesarske povezave širom Slovenije zagotovljenih okrog 130 milijonov evrov evropskih sredstev, s katerimi je bilo podprtih približno 502 kilometra kolesarskih povezav, od tega 114 kilometrov v okviru mehanizma CTN.

Deli to novico z ostalimi