S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Skrbimo za varnost najbolj ranljivih udeležencev v prometu: Evropska sredstva za ureditev površin za pešce in kolesarje v Kranju

Skrbimo za varnost najbolj ranljivih udeležencev v prometu: Evropska sredstva za ureditev površin za pešce in kolesarje v Kranju

Ljubljana, 10. marec 2022 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »CTN KR KP med Gosposvetsko ulico in Bleiweisovo cesto«. S pomočjo evropskih sredstev bo Mestna občina Kranj uredila degradirano površino ter tako pešcem in kolesarjem omogočila varno pot do različnih javnih in drugih institucij.

Mestna občina Kranj bo s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj uredila površine za pešce in kolesarje med Gosposvetsko ulico in Bleiweisovo cesto. V okviru projekta bo med drugim postavila urbano opremo ter uredila javno razsvetljavo, vodovodni priključek za pitnik, prometno opremo in signalizacijo. S tem bodo pešci in kolesarji varno prišli do različnih točk v Kranju, kot so zdravstveni dom, avtobusna postaja, lekarna, sodišče, Policijska postaja Kranj, banka in vzgojno-izobraževalne institucije.

Projekt bo zaključen predvidoma do konca letošnjega leta.

Foto: Mestna občina Kranj

 

Deli to novico z ostalimi