S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Slovenija med najučinkovitejšimi porabniki sredstev EU skladov v Centralni in Vzhodni Evropi po študiji KPMG

Slovenija med najučinkovitejšimi porabniki sredstev EU skladov v Centralni in Vzhodni Evropi po študiji KPMG

Ljubljana, 2. september 2016 - Rezultati analize z naslovom »EU skladi v Centralni in Vzhodni Evropi – Poročilo o napredku 2007–2015«, ki jo je za Evropsko Unijo opravila revizijska hiša KPMG, kažejo, da so bile v prejšnjem programskem obdobju najučinkovitejše Litva, Slovenija in Estonija.

Raziskava KPMG je vključevala enajst držav članic, ki so se EU pridružile med leti 2004 in 2013: Bulgarija, Hrvaška, Češka, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Romunija, Slovaška in Slovenija. Študija daje lep pregled izvajanja v preteklem programskem obdobju. Kot navaja študija, je razlika med pogodbeno vezanimi sredstvi in sredstvi, ki so bila na osnovi teh pogodb tudi izplačana upravičencem, pomeben pokazatelj učinkovitosti in uspešnosti sistema izvajanja evropske kohezijske politike v Sloveniji. Po tem kazalniku se je Slovenija namreč uvrstila na visoko drugo mesto takoj za Litvo in pred Estonijo.

Celotna študija je dosegljiva na: https://assets.kpmg.com/content/dam/kpmg/pdf/2016/06/EU-Funds-in-Central-and-Eastern-Europe.pdf 

Deli to novico z ostalimi