S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo podjetništvo: Evropska sredstva za zagon inovativnih podjetij v letu 2022

Spodbujamo podjetništvo: Evropska sredstva za zagon inovativnih podjetij v letu 2022

Ljubljana, 23. februar 2022 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za javni razpis »Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2022 (P2 2022)«. S tem spodbujamo podjetništvo, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in podpiranjem ustanavljanja novih podjetij.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje zagona inovativnih podjetij, razvoja minimalno sprejemljivih produktov (MVP) in lansiranja tržnih produktov na trg. Javni razpis pri tem zasleduje bistvena cilja – uspešno poslovanje večine podprtih podjetij, ki zaposlujejo, ustvarjajo čisti prihodek od prodaje in poslujejo z dobičkom, ter vstop strateškega investitorja oziroma vlagateljev tveganega kapitala v nekaj podprtih podjetjih.
Javni razpis, na katerega se bodo lahko prijavila mikro in mala podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge, bo Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo v Uradnem listu RS objavil predvidoma prihodnji petek, 4. 3. 2022.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi