S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za cestno in kolesarsko infrastrukturo v Grosuplju

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za cestno in kolesarsko infrastrukturo v Grosuplju

Ljubljana, 23. junij 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR Ureditev cest in kolesarskih poti v Grosuplju«. Za 8,8 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Grosuplje v okviru Dogovora za razvoj Osrednjeslovenske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,4 milijona evrov.

V okviru projekta bo Občina Grosuplje rekonstruirala sedem odsekov regionalnih cest skozi Grosuplje ter ob njih uredila cestno razsvetljavo. Poleg tega bo preuredila križišče »Bambič« in zgradila novo krožišče v Velikem Mlačevem. Uredila bo tudi 10 avtobusnih postajališč in 40 parkirnih mest ob Adamičevi cesti. V okviru projekta načrtuje tudi ureditev 3,3 kilometra kolesarske povezave med mestom Grosuplje in zalednima naseljema Cikava in Veliko Mlačevo.

Naložba prispeva k razvoju trajnostne mobilnosti ter izboljšuje prometno varnost, pogoje za kolesarje in kakovost zraka. Poleg tega prispeva k ohranjanju državnega cestnega omrežja, k izboljšanju pretočnosti v prometu in večji prometni varnosti z rekonstrukcijo odsekov regionalnih cest. S tem se bodo izboljšali tudi bivalni pogoji v Občini Grosuplje.

Projekt se bo začel izvajati že letos, zaključen pa bo v letu 2023.

Foto: grosuplje.e-obcina.si

Deli to novico z ostalimi