S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za skoraj 230 kilometrov novozgrajenih kolesarskih povezav širom Slovenije

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za skoraj 230 kilometrov novozgrajenih kolesarskih povezav širom Slovenije

Ljubljana, 13. september 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je od prve polovice julija do prve polovice septembra odobrila evropska sredstva za skoraj 230 kilometrov novozgrajenih kolesarskih povezav širom Slovenije. S tem spodbujamo trajnostno mobilnost, kolesarjem pa omogočamo varne in udobne kolesarske povezave, navezujoče se na središča lokalnega oz. regionalnega pomena.

S pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj bo vzpostavljenih dobrih 228 kilometrov novozgrajenih kolesarskih povezav širom Slovenije. Nove kolesarske povezave bodo omogočale prebivalcem Slovenije dnevno mobilnost do lokalnih oz. regijskih središč ter povezanost s sosednjimi občinami. V okviru teh 29 projektov spodbujamo trajnostno mobilnost predvsem za dnevne migracije in izboljšujemo prometno varnost, prispevamo pa tudi k zmanjševanju onesnaževanja okolja.

V finančni perspektivi 2014-2020 je bilo do sedaj za kolesarske povezave širom Slovenije zagotovljenih 111,1 milijona evrov evropskih sredstev, od tega v okviru mehanizma Dogovor za razvoj regij 92,3 milijona evrov in Celotne teritorialne naložbe 18,8 milijona evrov evropskih sredstev.

V zadnjih tednih smo v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrili evropska sredstva za kolesarske povezave:

  1. Ptuj-Hajdina-Kidričevo-Majšperk,
  2. Borovnica-Breg,
  3. Škofja Loka-Virmaše,
  4. Bovec-Čezsoča,
  5. Vuzenice z Muto,
  6. Krško-Kostanjevica na Krki,
  7. na Krasu – Projekt GEOMOB,
  8. v občini Domžale,
  9. Zagorje-Orehovica,
  10. Lenart-Sveta Ana-Trate,
  11. Lenart-Benedikt,
  12. Lenart-Cerkvenjak-Trnovska vas,
  13. Jarenina-Lenart-Zg. Senarska,
  14. v Slovenj Gradcu,
  15. Bled-Bohinj,
  16. Loka-Kandija ,
  17. Rogaška Slatina-Sp. Gabernik,
  18. v občini Dobrova-Polhov Gradec,
  19. Drska-Bršljin,
  20. Nova Gorica-(Italija)-Vipolže-Dobrovo,
  21. v Spodnji Idriji,
  22. Celje-Štore-Šentjur,
  23. Dravograd-Otiški Vrh,
  24. na območju Mestne občine Velenje in občine Mislinja (Huda luknja),
  25. Dobrna-Velenje,
  26. Celje-Žalec,
  27. Šentjur-Rogatec,
  28. Šoštanj-Mozirje in
  29. v občini Vrhnika.

Naslovna fotografija: Slovenia.info

Deli to novico z ostalimi