S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Ustanovna seja Odbora za spremljanje Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska 2014-2020

Ustanovna seja Odbora za spremljanje Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska 2014-2020

Maribor, 24. november 2015 – Danes so se na ustanovni seji sestali člani Odbora za spremljanje Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska 2014-2020. Seznanili so se s postopkovnikom za izvajanje in spremljanje Programa sodelovanja, katerega potrditev pomeni dejanski začetek izvajanja programskega obdobja 2014–2020. Članom je bila predstavljena Komunikacijska strategija programa ter razpisna dokumentacija in stroškovnik projekta Tehnične pomoči. Člani Odbora so potrdili predstavljeno dokumentacijo, s tem pa tudi objavo odprtega razpisa, ki ga Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko načrtuje za 18. december 2015.

V okviru programa sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko, ki ga je Evropska komisija potrdila 18. septembra 2015, je na voljo skoraj 19 milijonov evrov (t. j. polovico manj kot v obdobju 2007–2013). Od tega bo 15 milijonov evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, nekaj manj kot 4 milijone evrov pa bo nacionalnih sredstev. Za 85 odstotno sofinanciranje bodo lahko kandidirali projekti s Podravske in Pomurske statistične regije v Sloveniji ter regiji Vas in Zala na Madžarskem, ki bodo podpirali razvoj trajnostne turistične dejavnosti na osnovi bogate kulturne in naravne dediščine skupnega obmejnega prostora. Poudarek bo na razvoju produktov in storitev na manj razvitih podeželskih območjih, program pa bo spodbujal tudi sodelovanje med javnimi in nevladnimi organizacijami za razvoj skupnih rešitev na področju varstva okolja, zdravstvenih in socialnih storitev, zaposlovanja in kulture ter pomagal izboljšati institucionalno sposobnost organizacij, ki bodo vključene v program.

Deli to novico z ostalimi