S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

V okviru 3. roka odprtega javnega razpisa programa sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko odobrenih 7 projektov

V okviru 3. roka odprtega javnega razpisa programa sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko odobrenih 7 projektov

Ljubljana, 7. julij 2017 - V okviru 5. zasedanja Odbora za spremljanje programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Madžarska za programsko obdobje 2014–2020, ki je potekalo 5. in 6. julija v Moravskih Toplicah, so člani Odbora odobrili 7 projektov, ki so bili predloženi v okviru 3. roka odprtega javnega razpisa za predložitev projektnih vlog. Odobreni projekti so del mozaika uspešnega povezovanja skupnega obmejnega prostora, s čimer partnerji na obeh straneh meje uspešno sodelujejo, s tem pa ohranjajo in promovirajo tudi bogato naravno in kulturno dediščino obmejnega prostora.


V okviru tretjega roka bilo predloženih 26 projektnih vlog, od tega pa je bilo 18 vlog administrativno ustreznih in ocenjenih z vidika kakovosti. Od tega je Odbor 4 projektne predloge odložil, 7 jih je zavrnil,  nadaljnjih 7 projektnih predlogov pa potrdil, in sicer: 

V okviru prednostne osi 1 so bili odobreni 4 projekti v skupni vrednosti 2.331.197,67 evrov sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR):

•    TELE-KA-LAND
•    MURA RABA TOUR
•    HORSE BASED TOURISM - HBT
•    GardEN

V okviru prednostne osi 2 pa so bili odobreni 3 projekt v vrednosti 738.107,86 evrov ESRR sredstev:

•    e-documenta Pannonica
•    Back in theday
•    E-CONOMY

Z vodilnimi partnerji odobrenih projektov bodo predvidoma v septembru 2017 sklenjene pogodbe o sofinanciranju. Skupaj bo tako v programu po zaključku prvega, drugega in tretjega roka javnega razpisa vezanih 9,7 milijona evrov ESRR sredstev oz. 73 odstotkov vseh razpoložljivih programskih sredstev.

Četrti rok javnega razpisa se zaključi 14. novembra 2017. 

Več na www.si-hu.eu.

Deli to novico z ostalimi