S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Za večjo zaposljivost mladih 1,2 milijona evrov iz Evropskega socialnega sklada

Za večjo zaposljivost mladih 1,2 milijona evrov iz Evropskega socialnega sklada

Ljubljana, 10. november 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju«, ki ga bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo predvidoma danes. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je nekaj več kot 1,5 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval dobra 1,2 milijona evrov.

Cilj javnega razpisa je spodbuditi in zagotoviti večjo zaposljivost mladih ter prispevati k večjim možnostim za njihovo zaposlitev po izteku projekta. S tem se bo prispevalo k znižanju brezposelnosti med mladimi, starimi od 15 do vključno 29 let, ki so ciljna skupina javnega razpisa in so:  
-    iskalci prve zaposlitve,
-    registrirano brezposelni pri Zavodu RS za zaposlovanje, 
-    niso v delovnem razmerju ali samozaposleni in
-    se ne izobražujejo ali usposabljajo za namen povečanja spretnosti, znanj in kompetenc za izboljšanje položaja na trgu dela vsaj zadnje štiri tedne pred objavo tega javnega razpisa. 

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Deli to novico z ostalimi