S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Znanje je naložba v prihodnost: Evropska sredstva za promocijo poklicnega izobraževanja

Znanje je naložba v prihodnost: Evropska sredstva za promocijo poklicnega izobraževanja

Ljubljana, 10. junij 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Promocija poklicnega izobraževanja 2021-2022«. Skupna višina sredstev za projekt, ki ga bo izvajal Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje, znaša 700 tisoč evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 560 tisoč evrov.

Namen projekta je povečati privlačnost in konkurenčnost poklicnega in strokovnega izobraževanja preko promocijskih aktivnosti, kot so predstavitve poklicev in šol, tekmovanj, oglaševanj in drugih aktivnosti za izboljšanje ugleda in prepoznavnosti poklicnega in strokovnega izobraževanja. V okviru projekta bo sofinancirana izvedba tekmovanj v poklicnih spretnostih SloveniaSkills.

Projekt spodbuja zanimanja mladih za poklicno in strokovno izobraževanje, krepi sodelovanje delodajalcev in socialnih partnerjev v izobraževalnem procesu ter zagotavlja, da bodo mladi na trg dela vstopali hitreje in bolj praktično usposobljeni.

Foto: Polona Avanzo

Deli to novico z ostalimi