S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

62 ADD - DVIG RAVNI AKTIVNEGA DRŽAVLJANSTVA IN KREPITEV SOCIALNIH KOMPETENC MLADIH V OBALNIH OBČINAH/ADD – ENHANCING ACTIVE CITIZENSHIP AND STRENGTHENING SOCIAL COMPETENCES OF YOUTH IN COASTAL MUNICIPALITIES

Ker sta aktivna participacija mladih in stopnja vključenosti v lokalne politike nizki, se kaže potreba po vzpostavitvi celovitega, dejavnega in enakopravnega vključevanja mladih v lokalno življenje in povezanost ključnih deležnikov na tem področju v strukture, ki mladim omogočajo učinkovito sodelovanje pri razpravah in odločitvah, ki se nanašajo nanje. Projekt, ki poteka pod geslom DODAJ nekaj smiselnega, je tako usmerjen v opolnomočenje mladih in dvig kakovosti programov na področju aktivnega državljanstva mladih v regiji.

Območje: Ankaran, Koper, Izola, Piran

  • Okvirna vrednost projekta: 36.000 evrov
  • Okviren EU prispevek (Evropski socialni sklad): 30.000 evrov

The project was nominated by Kaja Cunk: ‘’This project is an example of good practice as it links youth participation processes to youth challenges in coastal municipalities.’’

As active youth participation and engagement in local decision-making processes were hovering at low levels in coastal municipalities, there was a strong need to do something about it. The aim of the project was thus to increase active inclusion and participation of youths in local decision-making by encouraging active citizenship, and support links between key stakeholders to form structures that allow the young to be heard and have their say taken into account in youth-related policy formulation. The underlying motto of the project ‘’Add something meaningful’’ reflects what the project was about – empowering young people for their active inclusion and participation in decision-making and raising the quality of regional youth active citizenship programmes.  

Area: Ankaran, Koper, Izola, Piran

  • Indicative project value: EUR 36,000
  • Indicative EU contribution (ESF): EUR 30,000