S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

46 DEMOCHANGE - Demografske spremembe v Alpah: prilagoditvene strategije za prostorsko načrtovanje in regionalni razvoj/DEMOCHANGE - DEMOGRAPHIC CHANGE IN THE ALPS: ADAPTATION STRATEGIES TO SPATIAL PLANNING AND REGIONAL DEVELOPMENT

Inovativnost projekta DEMOCHANGE je v tem, da je to prvi mednarodni projekt, ki obravnava pretekle, trenutne in prihajajoče demografske spremembe v alpskem prostoru in to celostno, pri tem pa se osredotoča na specifike posameznih držav in regij ter območij znotraj njih. Projekt postavlja nove okvire za prostorsko načrtovanje in regionalne razvojne politike ne le za alpski prostor, ampak za družbe s starajočim se prebivalstvom in obravnava demografske spremembe kot prednosti in priložnosti za prihodnji prostorski razvoj alpskih območij.

Območje: Škofjeloško pogorje, Zgornja Gorenjska, Avstrija, Italija, Švica, Nemčija

  • Okvirna vrednost projekta: 2.818.000 evrov
  • Okviren EU prispevek (Evropski sklad za regionalni razvoj): 1.904.000 evrov

The project was nominated by Stevo Ščavničar: ‘’Only when we acknowledge and process the importance of demographic change, do we set the foundations for timely development of adaptation strategies.’’

What makes the DEMOCHANGE Project so innovative is that it is the first international project that addresses past, current and future demographic changes in the Alpine space in an integrated way, while focusing on key challenges and issues of each particular state, region or area within. The project creates a new governance process to develop adaptation strategies with regard to spatial planning and regional development not only of the Alpine space, but for all ageing societies, and tackles demographic change as an advantage and opportunity for further spatial development of Alpine regions.

Area: Škofja Loka hills, Upper Gorenjska, Austria, Italy, Switzerland, Germany

  • Indicative project value: EUR 2,818,000
  • Indicative EU contribution (ERDF): EUR 1,904,000