S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

64 POSPEŠEVANJE PODJETNIŠTVA NA PODEŽELJU V TURIZMU – HINT-LAB/ENHANCING ENTREPRENEURSHIP IN RURAL TOURISM – HINT-LAB

S projektom so pospešili čezmejni razvoj sodelovanja med MSP‐ji in izobraževalnimi, raziskovalnimi ter razvojnimi organizacijami in s tem izboljšali poslovno inovativnost in tehnologijo. S tem so pospešili gospodarsko rast, konkurenčnost in čezmejno poslovno sodelovanje ter dvignili samozaposlitvene možnosti na področju podjetništva na podeželju, s poudarkom na podeželskem in trajnostnem turizmu.

Območje: Slovenska in Hrvaška Istra

  • Okvirna vrednost projekta: 287.000 evrov
  • Okviren EU prispevek (Evropski sklad za regionalni razvoj): 216.000 evrov

The project was nominated by Tina Kociper: ‘’ThE project supports entrepreneurship-driven initiatives in tourism and search for new ideas, and boosts self-employment and rural development.’’

The project spurred cross-border cooperation between SMEs and education and R&D institutions to improve business innovation and technology. This provided significant stimulus to economic growth, competitiveness and cross-border business cooperation, opened up opportunities for self-employment initiatives and business expansion in rural areas, putting rural and sustainable tourism at the forefront of the project agenda.

Area: Slovenian and Croatian Istria

  • Indicative project value: EUR 287,000
  • Indicative EU contribution (ERDF): EUR 216,000