S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

17 KOMPETENČNI CENTER ZA RAZVOJ KADROV KOC STEKLAR/COMPETENCE CENTRE FOR HUMAN RESOURCES DEVELOPMENT STEKLAR

Samo v Steklarni Hrastnik, kjer se je v usposabljanje vključilo 456 ljudi, se je uspešnost proizvodnje v programu namizno steklo in v Specialu povečala za pet odstotkov. Hrastniški steklarji zdaj precej hitreje menjajo orodja, tehničnih zastojev je manj, za polovico so zmanjšali nadurno delo, znižali stroške popravil orodja za 67 odstotkov, bolniško odsotnost pa z osem na 5,6 odstotka. Velik poudarek je bil na usposabljanju notranjih mentorjev, ki so z notranjim prenosom znanja usposobili širše število zaposlenih in vzpostavili prakso notranjega prenosa znanja.

Območje: Hrastnik

  • Okvirna vrednost projekta: 262.000 evrov
  • Okviren EU prispevek (Evropski socialni sklad): 169.000 evrov

The project was nominated by Aleš Vidmar: ''The Competence Centre Steklar provided full support to traditional Slovenian glass industry in its efforts to boost human resources development during one of the biggest economic crises, and helped the sector rise like a phoenix.’’   

In Steklarna Hrastnik alone, where 456 workers followed a training programme, a 5 % production performance rise was recorded in the tableware line and in the Special line. Additionally, Hrastnik glassblowers now change their work tools much more frequently, technical failures are less often recorded, overtime work has been cut in half, costs of tool repair have decreased by 67 %, and sick leave has fallen from 8 % to 5.6 %. The company has also placed great attention to developing a learning culture by training in-house mentors and coaches who share their knowledge and experience with co-workers, and has put in place a system of in-house knowledge transfer.

Area: Hrastnik

  • Indicative project value: EUR 262,000
  • Indicative EU contribution (ESF): EUR 169,000