S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Razvoj programske opreme za laboratorije, ki delujejo na področju znanosti o življenju

Biosistemika d.o.o. je vodilno podjetje na področju razvoja programske opreme za laboratorije, ki delujejo na področju znanosti o življenju. Njihove storitve so na voljo na globalnem trgu, predvsem v ZDA in Evropi. Največja konkurenčna prednost podjetja je integracija bioloških znanj z znanjem IT.

Ekipa vključuje člane, ki so bili ali so še vedno vključeni v raziskave o življenjskih znanostih. Sodelujejo s strankami na eni strani in z razvijalci programske opreme na drugi, hkrati pa poskrbijo, da vsi vpleteni poglobljeno razumejo, kako bo programska oprema uporabljena na strani odjemalcev. Tak sistem zagotavlja vrhunsko kakovost dobavljenih izdelkov. Storitve podjetja vključujejo vse korake življenjskega cikla razvoja programske opreme: pisanje specifikacij, kodiranje, testiranje in vzdrževanje. Podjetje sodeluje z vodilnimi podjetji v Life Science panogi, kot so Gilson Inc, Agilent, Roche, 4titude in mnogimi drugimi.

Biosistemika d.o.o. pri svojem razvoju uspešno koristi tudi evropska sredstva in prepričani so, da igra »sofinanciranje projektov ključno vlogo pri njihovi izvedbi in na splošno omogoča našemu podjetju, da stalno inovira in ostaja konkurenčno na svetovnem tržišču.«

V okviru sofinanciranega projekta DNA DATA STORAGE (DNA SHRAMBA PODATKOV) so razvili inovativen sistem za pretvorbo in hrambo digitalnih podatkov v biološki medij - deoksiribonukleniske kisline oz. DNK molekulo. DNK je kot nosilka dedne informacije najstarejši in najbolj optimiziran naravni medij za hrambo podatkov in služi kot medij za prenos genetskih informacij v naravi. Z razvito tehnologijo so uspešno zapisali besedo "BIOSISTEMIKA" v DNK in tehnologijo patentirali.

Preko Javnega razpisa »dopolnjevanje sme instrumenta – faza 2« so pridobili sredstva za razvoj digitalnega elektronskega dnevnika (ELN) za vodenje, avtomatizacijo, pospešitev in beleženje rezultatov laboratorijskih analiz za namene molekularne diagnostike. ELN prinaša, poleg očitnih prednosti v hitrosti in kakovosti raziskav, tudi novost v obliki standardizacije raziskav. To bo omogočilo pogoje za izboljšanje ponovljivosti eksperimentalnih rezultatov in njihove ponovne rabe, kar je trenutno pereč problem v znanosti.

Finančno je bila podprta tudi njihova udeležba na mednarodnem sejmu 2018 BIO International Convention, ki se je odvijal v Bostonu, ZDA, od 4. do 7. junija 2018. Na sejmu se je podjetje predstavljalo z lastno blagovno znamko BioSistemika, izdelkom PlatR in storitvami razvoja programske opreme. V podjetju ocenjujejo, da je bil sejem eden izmed bolj uspešnih do sedaj, ker so vzpostavili veliko kontaktov in prejeli veliko pozitivnih mnenj ter odzivov na svoje produkte.

Podjetje je preko posrednika, Slovenskega podjetniškega sklada, iz naslova Sklada skladov, ki ga upravlja SID banka prejelo tudi mikroposojilo v višini 25.000 evrov.

Upravičenec: Biosistemika d.o.o

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj

EU prispevek: 855.000 evrov

 

FOTO: Biosistemika