S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Doživljajski programi v Parku vojaške zgodovine

Park vojaške zgodovine, ki je bil že v preteklem obdobju vzpostavljen s pomočjo evropskih sredstev, obiskovalcem ponuja ogled bogate zbirke vojaške tehnične dediščine. Z zagonom Parka v kompleksu opuščenih vojašnic so pred propadom rešili arhitekturno impozanten kompleks, pa tudi izjemno število eksponatov vojaške tehnične dediščine iz različnih zgodovinskih obdobij. Obenem je Park s svojo edinstveno zbirko Pivko umestil na turistični zemljevid Slovenije.

V zadnjem času so zaznali vedno večje povpraševanje obiskovalcev po doživljajski ponudbi, ki se vse bolj uveljavlja kot ena izmed priljubljenih oblik sodobnega turizma. Park skupaj s podzemno utrdbo Alpskega zidu na Primožu, kaverno iz obdobja I. svetovne vojne, ostankom sistema strelskih jarkov v neposredni bližini kompleksa in okoliškimi gozdovi ter travniki ustvarja ugodne predpogoje za vzpostavitev tovrstnih programov, ki so jih uresničili v okviru programa LAS MED SNEŽNIKOM IN NANOSOM (lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost in se  izvaja po pristopu »od spodaj navzgor«).

Tako so redno muzejsko ponudbo nadgradili z doživljajskimi turističnimi programi, ki temeljijo na izvedbi animirane doživljajske avanture na prostem in preko katerih obiskovalci odkrivajo bogato vojaško zgodovinsko dediščino kraja na podlagi lastne izkušnje. Razvili so novo obliko doživljajskega turizma in dva nova tematska (vojaško obarvana) programa – teambuilding za zaključene skupine z elementi igrifikacije na osnovi vohunsko-vojaške igre in rojstnodnevno zabavo za najmlajše. Z novimi doživljajskimi programi v Parku vojaške zgodovine so tako za turistične namene izrabili tudi širšo okolico starih vojašnic, obenem pa dragoceno dopolnili muzejsko ponudbo.

Upravičenec: Javni zavod za upravljanje dediščine in turizem Pivka

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj

Skupna višina sredstev: 14.020 evrov

EU prispevek: 7.870 evrov

 

Foto: Park vojaške zgodovine