S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Eksperimentalna ureditev Kandijskega mostu

Glavni trg v Novem mestu je po prenovi primarno namenjen pešcem in kolesarjem, zato je želela Mestna občina Novo mesto primerno urediti tudi dostope do mestnega jedra. Eden od najvažnejših dostopov v center mesta je Kandijski most, ki se nahaja na spodnjem delu Glavnega trga. Zato so na mostu z inovativnimi pristopi na področju prometnih ureditev izvedli eksperimentalno prometno ureditev po načelu skupnega prometnega prostora, s katero dajejo večji poudarek površinam namenjenim pešcem in kolesarjem.

Namen take ureditve na Kandijskem mostu je omejevanje prometa z osebnimi vozili v mestnem jedru, spodbuda hoji in uporabi koles pri vsakdanjih opravkih v centru mesta, spreminjanje potovalnih navad prebivalcev, prispevek k bolj kakovostnemu in prijaznemu bivanju v mestu in zmanjšanje onesnaženja zraka s CO2 in trdimi delci PM10.

Ureditev primerne infrastrukture za pešce in kolesarje v Novem mestu predstavlja enega od delov mozaika razvoja trajnostne mobilnosti, ki ga sestavljajo še drugi načrtovani projekti ureditve infrastrukture za pešce in kolesarskih povezav ter spodbujanja oblik mobilnosti, ki pomenijo manjšo obremenitev za okolje in promocijo zdravega načina življenja.

Upravičenec: Mestna občina Novo mesto

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Kohezijski sklad

Skupna višina sredstev: 475.886,86 evrov

EU prispevek: 216.712,43 evrov

FOTO: Polona Avanzo