S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Energetska sanacija neprofitnih stanovanj v Novem mestu

Mestna občina Novo mesto ima v lasti večstanovanjski objekt na naslovu Kočevarjeva ulica 10a, v katerem je 22 neprofitnih stanovanj. Objekt je bil energetsko dotrajan in posledično energetsko potraten. Potrebno ga je bilo sanirati in s tem zmanjšati rabo energije.

Skupno ima stavba 1.081 m² ogrevane površine, ki obsega vse etaže stavbe – kletno stanovanje in vse nadzemne etaže. V okviru sanacije so ovoj stavbe ustrezno toplotno izolirali, kar je vključevalo izvedbo fasade s toplotno izolacijo in izvedbe toplotnih izolacij: stropa proti neogrevanemu podstrešju, sten in tal proti neogrevani kleti, tal kletnega stanovanja ter vgradnjo termostatskih ventilov in sanacijo razsvetljave.

S projektom, ki se je izvedel v okviru Mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN), so izboljšali energetsko učinkovitosti stavbe. S tem so zmanjšali negativne vplive na okolje in porabo energije za ogrevanje ter električne energije in izboljšali bivalne pogoje za 22 gospodinjstev oziroma 50 stanovalcev.

Upravičenec: Mestna občina Novo mesto

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Kohezijski sklad

Skupna višina sredstev: 115.941 evrov

EU prispevek: 43.713 evrov