S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Le z drugimi smo

Program »Le z drugimi smo« je namenjen usposabljanju 10.000 strokovnih in vodstvenih delavcev, delavk v vzgoji in izobraževanju (v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, dijaških domovih, na ljudskih univerzah) na področju socialnih in državljanskih kompetenc. Z ozaveščanjem o pomenu spoštovanja različnosti, medkulturnega sodelovanja in spoštljivega sobivanja v večkulturnih družbah krepijo oblikovanje vključujočih šolskih in razrednih skupnosti v vzgojno-izobraževalnih organizacijah. Pedagoške delavke, delavce in odraščajoče otroke spodbujajo k medsebojnemu  sodelovanju, spoštljivi komunikaciji, konstruktivnemu reševanju konfliktov in k medkulturnemu dialogu v šoli in družbi. Vse to ponujajo v brezplačnih seminarjih z naslovi:

  • Živeti raznolikost: vključevanje priseljencev, slovenščina in medkulturni dialog
  • Ničelna toleranca do nasilja: izzivi in problemi
  • Spoštljiva komunikacija in reševanje konfliktov
  • Izzivi sodobne družbe in šola
  • Medkulturni odnosi in integracija

Seminarji so med udeleženci odlično sprejeti, kot priča tale zapis udeleženka seminarja 'Živimo raznolikost: vključevanje priseljencev, slovenščina in medkulturni dialog' v Krškem: »Izvedela sem veliko novega, veliko zadev/stvari je bilo predstavljeno na nov, drugačen, izviren, zanimiv, predvsem pa uporaben način. Mnogo idej za delo z učenci je bilo posredovano in prikazano, resničnih pripovedi in izkušenj. In vse je uporabno oz. lahko uporabimo pri svojem delu. Iskrena hvala.«

 

Upravičenec: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski socialni sklad
Skupna višina sredstev: 1.000.000,00 evrov
EU prispevek: 800.000,00 evrov

 

Več o projektu