S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

MODEL M SLOVENIJA

Karierno usposabljanje, zaposlovanje in podjetništvo za mlade

»Model M Slovenija pomeni biti mlad in biti vzor drugim, kako inovativno najdeš zaposlitev ali ustvariš svojo lastno,« pravi mag. Anita Hrast, vodja projekta. Mlade so z usposabljanjem, mreženjem, svetovanjem in aktivno participacijo v družbi opolnomočili, da so ustvarili svoje Modele uspeha ter s tem oblikovali svojo karierno pot – najsi so našli zaposlitev ali poslovno idejo.

Nini Reiter, modelki iz Gornje Radgone je Model M pomagal predvsem pri razširjanju socialne mreže: Spoznala sem super prijatelje, s katerimi sem še vedno v stiku. Med sabo smo se podpirali in se spodbujali pri iskanju zaposlitve ter predvsem smo si stali ob strani, saj kot vemo, človeka brezposelnost hitro izolira iz družbe. Zato je bil ta program tista zunanja sila, ki nam je pokazala, na kakšne različne načine se mlad človek lahko udejstvuje pri iskanju dela.«

Na vsakem regionalnem in za udeležence brezplačnem usposabljanju so se mladi povezali s podjetniki, nevladniki in dosedanjimi udeleženci projekta ter tako hitreje prišli do zaposlitve. Ogledali so si dobre prakse regionalnih podjetij in nevladnih organizacij, se pogovarjali z delodajalci ter spoznavali življenjske in poslovne zgodbe podjetnikov in nevladnikov. Projekta se je udeležilo skupaj 118 oseb, od tega jih je 50 do konca maja 2018 že dobilo zaposlitev.

Več o projektu

Upravičenec: Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO)
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski socialni sklad
Skupna višina sredstev: 339.206,59 evrov
EU prispevek: 339.206,59 evrov