S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Nasmeh za vse

»Ponosna sem, da lahko masiram in pomagam odstraniti bolečine v hrbtu«, pravi Metka Kotar, ki je vključena v projekt Nasmeh za vse v zasavskem Varstveno delovnem centru. Prek njega omogočajo ranljivim skupinam zasavskega prebivalstva dostopne storitve za boljše počutje in ohranjanje ter izboljšanje zdravja. Usposobljeni uporabniki in zaposleni v zasavskem Varstveno delovnem centru tako izvajajo sprostitvene tehnike, masažo, rekreacijo in svetujejo o zdravi prehrani.  

Nasmeh za vse človeka obravnava celostno. Posameznikom pomaga pri premagovanju vsakodnevnih ovir in težav in jih s tem krepi, da poskrbijo za svoje dobro počutje ter večjo socialno vključenost. Ob tem spodbuja medgeneracijsko sodelovanje, inovativnost in kreativnost ter vzpostavitev razvojnih partnerstev. V ta namen organizirajo različne delavnice, terapije in vadbe, ki prinašajo boljše počutje in »nasmeh na obraz«. Svoje storitve nudijo tako uporabnikom kot drugim ranljivim skupinam Zasavja v namensko opremljenih prostorih pod vodstvom zaposlene. S svojim delom podirajo stereotipe o nezmožnosti dela te populacije. Na področju masaž namreč ta populacija še nikjer ni zaposlena, čeprav v zasavskem Varstveno delovnem centru ugotavljajo, da imajo izjemen občutek za dotik. 

Zelo pomembno za ranljive skupine je druženje, za kar na zabaven način poskrbijo z didaktično družabno igro »Nasmeh za vse«, ki je prilagojena ciljnim skupinam ter vsebinsko povezana s skrbjo za dobro počutje in zdravje. Poleg druženja je namenjena tudi utrjevanju znanja, ki ga pridobijo na organiziranih delavnicah. 

Projekt je tako izjemnega pomena za povečanje kakovosti življenja ciljnih skupin zasavskega prebivalstva, pa tudi širše javnosti, saj so publikacija za dobro počutje, didaktična igra in film vadbe za dobro počutje dosegljivi vsem.

Upravičenec: Varstveno delovni center Zagorje ob Savi
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski socialni sklad 
Skupna višina sredstev: 67.000 evrov 
EU prispevek: 105.000 evrov 

 

FOTO: Varstveno delovni center Zagorje ob Savi